Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πρόταση για απόκτηση υβριδικών τίτλων

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης για την απόκτηση υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης συνολικής αξίας 488,8 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς: Πρόταση για απόκτηση υβριδικών τίτλων
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης για την απόκτηση υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης, συνολικής αξίας 488,8 εκατ. ευρώ.

Η περίοδος αποδοχής της πρότασης ξεκίνησε σήμερα και λήγει την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Διοργανωτές των προτάσεων είναι οι Barclays Bank και Morgan Stanley ενώ διαχειριστής είναι η Lucid Issuer Services Ltd στο Λονδίνο.

Αναλυτικά η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υποβολή προτάσεων προς τους κατόχους των κατωτέρων τίτλων για την απόκτηση μέρους ή του συνόλου έναντι μετρητών:

1. Των σε κυκλοφορία Σειράς Α προνομιούχων εγγυημένης απόδοσης άνευ ψήφου, ανευ σωρευτικού μερίσματος τίτλων (οι υβριδικοί τίτλοι) συνολικής εναπομείνασας ονομαστικής αξίας 158.636.000 ευρώ.

2. μιας σειράς τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (lower tier 2) (ISIN: ΧS0261785504) συνολικής εναπομείνασας ονομαστικής αξίας 330.172.000 ευρώ που εκδόθηκαν από την εταιρία Piraeus Group Finance Plc, και για τους οποίους έχει παρασχεθεί η εγγύηηση μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας.

Οι προτάσεις, αναφέρει, αποσκοπούν στη δημιουργία κύριων στοιχείων των βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier One capital) για την τράπεζα και τις θυγατρικές της και στην ενίσχυση της ποιότητας και της δομής των εποπτικών κεφαλαίων.

Λεπτομέρειες των προτάσεων

Η τράπεζα θα καταβάλλει για τους υβριδικούς τίτλους που εγκύρως θα προσφερθούν και θα γίνουν αποδεκτοί για αγορά μετά από τη σχετική Πρόταση, τίμημα αγοράς ίσο με 37 εκατοστιαίες μονάδες επί της ονομαστικής αξίας των Υβριδικών και επιπρόσθετα τυχόν δεδουλευμένα αλλά μη καταβεβλημένα μερίσματα σε σχέση με τους αναφερόμενους Υβριδικού τίτλους.

Η τράπεζα θα καταβάλει για τους τίτλους Μειωμένης Εξασφάλισης που εγκύρως θα προσφερθούν και θα γίνουν αποδεκτοί για αγορά μετά από τη σχετική πρόταση , τίμημα αγοράς (το τίμημα αγοράς τίτλων Μειωμένης Εξασφάλισης) ίσο με 50 εκατοστιαίες μονάδες επί της ονομαστικής αξίας των Τίτλων Μειωμένης Εξασφάλισης, ενώ θα καταβάλει πρόσθετα τυχόν ποσά δεδουλευμένων αλλά μη καταβεβλημένων τόκων σε σχέση με τους αναφερόμενους Τίτλους μειωμένης Εξασφάλισης.


***Η πρόταση για την απόκτηση υβριδικών & τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς (ορθή επανάληψη), δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v