Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: ”Πακέτο” οι προσφορές LukOil-Λάτση (update)

Σήμερα στις 15:00 μ.μ. περίπου πρόκειται να ανοίξει στα γραφεία της ΕΤΕΒΑ η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας LukOil - Λάτση για την εξαγορά του 23% των ΕΛΠΕ, ώστε να εξεταστεί ”πακέτο” με την τεχνική προσφορά, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες.

ΕΛΠΕ: ”Πακέτο” οι προσφορές LukOil-Λάτση (update)
”Πακέτο” τελικώς θα εξετασθεί η προσφορά της κοινοπραξίας Lukoil και Ομίλου Λάτση για την εξαγορά του 23% των ΕΛ.ΠΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι, θα ανοίξει και η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας, η οποία για περίπου 40 ημέρες παρέμεινε κλειστή, αφού η κυβέρνηση και ο συμβούλος ιδιωτικοποίησης (Εθνική, ΕΤΕΒΑ, UBS Warbourg), ανακοίνωναν ότι πρώτα θα αξιολογούταν η τεχνική προσφορά, ώστε να επιτευχθούν οι όποιες βελτιώσεις και να αρθούν οι όποιες ασάφειες και μετά να ακολουθήσει το άνοιγμα της οικονομικής.

Η επίσπευση του ανοίγματος, που συνεπάγεται ότι η προσφορά θα εξετασθεί στο σύνολό της, σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησης να ”κλείσει” γρήγορα το ζήτημα της πώλησης του 23% των ΕΛ.ΠΕ, είτε με την έγκριση της εξαγοράς από την Lukoil και τον Ομιλο Λάτση, είτε με την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου.

Η ξαφνική αλλαγή του χρόνου αξιολόγησης της προσφοράς, υπαγορεύτηκε από το ”ασφυκτικό” κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα από την έντονη και βάσιμη φημολογία ότι σημεία της τεχνικής προσφοράς, κινούνταν εκτός των όρων του διαγωνισμού, όπως η συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ με τα ΕΛ.ΠΕ.

Αυτό, επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο στο σωματείο εργαζομένων των ΕΛ.ΠΕ, το οποίο με τη σειρά του το διέρρευσε στον Τύπο. Ετσι λοιπόν, πριν ανοίξουν ακόμα περισσότερο οι ”ασκοί του αιόλου”, με την παραφιλολογία γύρω από την προσφορά η οποία και θα μπορούσε να προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές, επιλέχθηκε η διαδικασία της επίσπευσης, προκειμένου το ζήτημα να κλείσει όσο γρηγορότερα είναι δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v