Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα 119,7 εκ. αυξήθηκαν τα κέρδη το 2011

Καθαρά κέρδη 119,7 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο σύνολο της χρήσης 2011 ο ΟΤΕ έναντι 39,6 εκατ. ευρώ το 2010. Το διοικητικό συμβούλιο θα υποβάλει πρόταση για μη διανομή μερίσματος για το 2011.

ΟΤΕ: Στα 119,7 εκ. αυξήθηκαν τα κέρδη το 2011
Καθαρά κέρδη 119,7 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο σύνολο της χρήσης 2011 ο ΟΤΕ (έναντι 39,6 εκατ. ευρώ το 2010), ενώ το δ΄ τρίμηνο είχε καθαρές ζημίες ύψους 77,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι καθαρές ζημίες που σημειώθηκαν στο τρίμηνο οφείλονται στις απομειώσεις της αξίας των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της RomTelecom καθώς και από χρέωση 135,3 εκατ. ευρώ σχετικά με προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 6,3% στο 1,246 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο, ενώ στο σύνολο της χρήσης υποχώρησε κατά 8,1% στα 5,038 δισ. ευρώ. Τα EBITDA ενισχύθηκαν το δ΄ τρίμηνο κατά 31,3% στα 408,3 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο της χρήσης εμφανίζουν πτώση 4,9% στο 1,662 δισ. ευρώ.

Για το 2012, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι ο ρυθμός μείωσης των εσόδων στις διάφορες δραστηριότητές του θα είναι παρόμοιος με αυτόν του 2011. Ως αποτέλεσμα των εκτενών προσπαθειών μείωσης του κόστους και της επίδρασης της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα αποτελέσματα του 2012, στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, ο ΟΤΕ αναμένει περαιτέρω σταθεροποίηση της λειτουργικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια του έτους.

Η εταιρεία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα υποβάλει πρόταση για μη διανομή μερίσματος για το 2011.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου και του έτους του ομίλου ΟΤΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ σημείωσε τα εξής: «Το 2011 έκλεισε με ένα τρίμηνο που επέδειξε αντοχή στην κρίση. Ο ρυθμός μείωσης των εσόδων είτε επιβραδύνθηκε είτε παρέμεινε σταθερός σε όλες τις βασικές μονάδες του ομίλου, οι λειτουργικές χρηματορροές ήταν ισχυρές, ενώ ανακοινώσαμε την πώληση της συμμετοχής μας στην Telecom Serbia. Για πρώτη φορά από το 2009, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA αυξήθηκε, συγκρινόμενη σε ετήσια βάση, κατά το δ΄ τρίμηνο».

Ο Μ. Τσαμάζ πρόσθεσε επίσης: «Κατά τη διάρκεια του 2011, υπό αντίξοες συνθήκες, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε ορίσει. Η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε προσφέρει ασφάλεια στους εργαζομένους, επιτρέποντας ταυτόχρονα στην εταιρεία να μειώσει το λειτουργικό κόστος. Ο μετασχηματισμός μας σε έναν πιο αποδοτικό και πελατοκεντρικό οργανισμό έχει ήδη ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς και εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας.

Έχουμε προχωρήσει στον εξορθολογισμό των δικτύων διανομής και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών μας, στο μέτρο που μας επιτρέπεται. Έχουμε επιτυχώς προασπίσει ή έχουμε ενισχύσει τη θέση μας σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Μειώσαμε σημαντικά τον δανεισμό μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις μελλοντικές μας υποχρεώσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε όλες αυτές τις προσπάθειες κατά το 2012
».


*** Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ δημοσιεύονται αναλυτικά στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v