Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: 300 εκατ. ευρώ θέλει για την Tekfen

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πώληση της τουρκικής θυγατρικής του ομίλου της Eurobank, της Tekfen Bank, και το αργότερο σε έναν μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη διάθεση του πλειοψηφικού ποσοστού.

Eurobank: 300 εκατ. ευρώ θέλει για την Tekfen
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πώληση της τουρκικής θυγατρικής του ομίλου της Eurobank, της Tekfen Bank, και το αργότερο σε έναν μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη διάθεση του πλειοψηφικού ποσοστού καθώς εκκρεμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επί του τιμήματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους αγοραστές, μεταξύ των οποίων και η Burgan Bank του Κουβέιτ, το ύψος του τιμήματος να μη διαμορφωθεί κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την πώληση της Tekfen Bank έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2011 και η κίνηση αυτή αποτελεί από την πλευρά του ομίλου της Eurobank μία από τις πρωτοβουλίες κεφαλαιακής ενίσχυσης με ίδια μέσα.

Μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών βρίσκονται τράπεζες από τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Τουρκίας και της Άπω Ανατολής.

Επικρατέστερη, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters για την απόκτηση του 70% των μετοχών της Tekfen Bank φέρεται η Burgan Bank του Κουβέιτ.

Σημειώνεται ότι το πρώτο βήμα στο πλαίσιο της διάθεσης ποσοστών σε θυγατρικές του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε από τη Eurobank στην Πολωνία, όπου πωλήθηκε ισχυρό ποσοστό της εκεί θυγατρικής Polbank στον αυστριακό τραπεζικό όμιλο Raiffeisen, με την ελληνική τράπεζα να διατηρεί ικανοποιητικό ποσοστό, γεγονός που την καθιστά συμμέτοχο στα κέρδη που υπόσχεται η ανερχόμενη -παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση- πολωνική τραπεζική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v