Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συμμετοχή στο κεφάλαιο της μητρικής ING

Την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας τους προωθούν οι όμιλοι της Τράπεζας Πειραιώς και της I.N.G. Group μετά από συμφωνία που υπέγραψε στην ολλανδική πρωτεύουσα ο πρόεδρος του ελληνικού ιδρύματος, Μιχάλης Σάλλας. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Πειραιώς: Συμμετοχή στο κεφάλαιο της μητρικής ING
Την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας τους προωθούν οι όμιλοι της Τράπεζας Πειραιώς και της I.N.G. Group.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν τη συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς απευθείας στο μετοχικό κεφάλαιο του τραπεζο–ασφαλιστικού I.N.G. Group, με ποσοστό ίσο με την αξία του 20% των μετοχών που κατέχει έως σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών I.N.G. Ζωής και I.N.G. Γενικών Ασφαλειών.

Το ποσοστό αυτό (η αξία του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ) μεταβιβάζεται στη μητρική I.N.G.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος βρίσκεται στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στην ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στις πωλήσεις προϊόντων bancassurance και asset management, η οποία υλοποιείται μέσω των κοινών εταιριών ING - Πειραιώς Bancassurance και ING - Πειραιώς Asset Management.

Η I.N.G. Group υπενθυμίζεται ότι είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Άμστερνταμ, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου και συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα, με τη τελευταία λίστα μετοχικών αλλαγών στο ΧΑ, το ποσοστό του ομίλου εταιριών ING στη Τράπεζα Πειραιώς σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου, όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Α.Μ.Κ με καταβολή μετρητών και κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, αναλύεται ως εξής: α) Nationale - Nederlanden Ε.Α.Α.Ε.Ζωής ποσοστό 4,5012% και β) Nationale - Nederlanden Ε.Α.Ε.Γ.Α ποσοστό 0,4988%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v