Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΑΤΤ: Παρόν Ανωμερίτη στα εγκαίνια στη Σκωτία

Στα εγκαίνια νέου δρομολογίου πλοίων Superfast από τη Σκωτία προς το Βέλγιο θα παρεβρεθεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης. Σημειώνεται, ότι οι ΕΠΑΤΤ απέκτησαν τη γραμμή μετά από διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 42 εταιρίες.

ΕΠΑΤΤ: Παρόν Ανωμερίτη στα εγκαίνια στη Σκωτία
Επίσκεψη στο Εδιμβούργο και τις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει στις 17 και 18 Μαΐου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ανωμερίτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΕΝ, Λ. Λαμπρόπουλο.

Στο Εδιμβούργο, ο υπουργός θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου δρομολογίου πλοίων Superfast από τη Σκωτία (Εδιμβούργο) προς το Βέλγιο (Zeebrugge). Το πλοίο φέρει ελληνική σημαία, ενώ οι Επιχειρήσεις Αττικής απέκτησαν τη γραμμή μετά από διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος 42 ακτοπλοϊκές εταιρίες της Ευρώπης, με χρηματοδότηση της Κυβέρνησης της Σκωτίας και του κοινοτικού προγράμματος PACT.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Υπουργός ΥΕΝ θα έχει συναντήσεις με Υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Brown.

Οπως τόνισε ο κ. Ανωμερίτης, ”είναι μεγάλη τιμή για την ελληνική ακτοπλοΐα να κατακτά και μάλιστα μέσα από δύσκολες διαδικασίες, διεθνείς ακτοπλοϊκές γραμμές, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και στην εφαρμογή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεταφορές μικρών αποστάσεων με πλοία.

Διεθνείς γραμμές όπως η νέα γραμμή Σκωτίας-Βελγίου αποτελούν, προωθημένες πολιτικές για τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό. Η αποκλειστική συμμετοχή ελληνικού πλοίου στη γραμμή αυτή αποτελεί μια ακόμα πρωτοποριακή και εξωστρεφή κίνηση της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας του τόπου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v