Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Κεφαλαιακή ενίσχυση 250 εκατ.

Η Eurobank ανακοινώνει τα αποτελέσματα των προαιρετικών προτάσεων που υποβλήθηκαν την 9η Φεβρουαρίου 2012 από την εταιρία EFG Hellas (Cayman Islands) στους κατόχους υβριδικών τίτλων (Tier I) και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης.

Eurobank: Κεφαλαιακή ενίσχυση 250 εκατ.
Η Eurobank ανακοινώνει τα αποτελέσματα των προαιρετικών προτάσεων που υποβλήθηκαν την 9η Φεβρουαρίου 2012 από την εταιρία EFG Hellas (Cayman Islands) στους κατόχους υβριδικών τίτλων (Tier I) (με κωδικούς ISIN DE000A0DZJ6, XS0232848399 και XS0234821345) και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (Lower Tier 2) (με κωδικό ISIN XS0302804744).

H ΕFG Hellas (Cayman Islands) Limited έχει αποδεχτεί την απόκτηση τίτλων συνολικού ύψους 431.267.000 ευρώ. Τα σχετικά αποτελέσματα για κάθε μία από τις ανωτέρω εκδόσεις εκτίθενται αναλυτικά στους πίνακες που επισυνάπτονται.

Στόχοι των προτάσεων ήταν η δημιουργία κυρίων στοιχείων των βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Τier One capital) για τον όμιλο της Eurobank και η ενίσχυση της ποιότητας των κεφαλαίων του.

Με την ολοκλήρωση των προτάσεων θα δημιουργηθούν κέρδος για τον όμιλο και συνακόλουθα αύξηση των κύριων στοιχείων των βασικών ιδίων κεφαλαίων κατά 250 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι δικαιούχοι των οποίων οι τίτλοι έγιναν δεκτοί για απόκτηση στο πλαίσιο των σχετικών προτάσεων θα λάβουν και τυχόν δεδουλευμένους τόκους επί των τίτλων αυτών την ημερομηνία διακανονισμού, αναφέρει η τράπεζα.

Ο διακανονισμός των σχετικών συναλλαγών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 23η Φεβρουαρίου 2012.

***Τα αναλυτικά αποτελέσματα της πρότασης για την απόκτηση υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Eurobank δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v