Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δωδώνη: Αντίστροφη μέτρηση για την πώλησή της

Ο κύβος ερρίφθη για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μετά και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανάρτησε στον δικτυακό της τόπο η ΑΤΕ για την πώληση του ποσοστού που κατέχει σε αυτήν.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δωδώνη: Αντίστροφη μέτρηση για την πώλησή της
Ο κύβος ερρίφθη για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μετά και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανάρτησε στον δικτυακό της τόπο η ΑΤΕ για την πώληση του ποσοστού που κατέχει σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, ο βασικός της μέτοχος, η ΑΤΕ, η οποία κατέχει ποσοστό 67,77% του μετοχικού κεφαλαίου της, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για απεμπλοκή από τις θυγατρικές εταιρίες μη χρηματοπιστωτικού τομέα, προτίθεται, μέσω της διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού, να προχωρήσει στην επιλογή επενδυτή στον οποίο θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής του στη ΔΩΔΩΝΗ.

Η ΑΤΕbank έχει ορίσει τις εταιρίες Alpha Bank A.E. και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. αποκλειστικούς χρηματοοικονομικούς συμβούλους για τη διαδικασία.

Σε δύο φάσεις ο διαγωνισμός- Μέχρι τις 9 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η επιλογή του επενδυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού σε δύο φάσεις, που θα περιλαμβάνει την προεπιλογή επενδυτών (φάση α΄) και τη μετέπειτα υποβολή δεσμευτικών προσφορών (φάση β΄). Σκοπός της α΄ φάσης είναι να επιλεγούν όσοι εκ των υποψηφίων έχουν την απαραίτητη χρηματοοικονομική επάρκεια για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, πρέπει να το υποβάλουν εγγράφως στην ΑΤΕbank μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 17:00.

Μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας εμπιστευτικότητας, οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για τη διαδικασία β΄ φάσης μέσω σχετικής δημοσιοποίησης καθώς και επιστολής που θα περιγράφει τη β΄ φάση του διαγωνισμού, τα απαραίτητα περιεχόμενα της δεσμευτικής προσφοράς, τα κριτήρια αξιολόγησης που θα λάβει υπόψη η ATEbank, διευκρινίσεις και πληροφορίες για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Στη συνέχεια, θα κληθούν να υποβάλουν στον πωλητή δεσμευτική προσφορά σύμφωνα με τη διαδικασία β΄ φάσης. Μετά την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, ο πωλητής θα μελετήσει και θα αξιολογήσει τις προσφορές με βάση τα κριτήρια της επιστολής διαδικασίας β΄ φάσης, προκειμένου να επιλέξει τον προτιμητέο υποψήφιο.

Ποια είναι η Δωδώνη

Η ΔΩΔΩΝΗ, η οποία ιδρύθηκε το 1963 από την ΑΤΕbank και τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή τυριού, καθώς και στην παραγωγή νωπού γάλακτος, γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σήμερα, είναι η μία από τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρίες τυριών, με την ισχυρότερη και πλέον αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία στα προϊόντα φέτας στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, η εταιρία το 2010 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 103,9 εκατ. ευρώ (102,4 εκατ. ευρώ το 2009) και κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) 7,8 εκατ. ευρώ (€5,5 εκατ. το 2009).

Επιπλέον, κατά τη χρήση του 2011, απορρόφησε τη θυγατρική εταιρία με την επωνυμία Ζωοτροφές Δωδώνη Α.Ε., η δραστηριότητα της οποίας διεκόπη τον Οκτώβριο του 2011. Στις 31/12/2011, απασχολούσε 135 εργαζομένους με σύμβαση αορίστου χρόνου και 257 εποχικούς εργαζομένους, ήτοι συνολικά 392 άτομα, 77 λιγότερα σε σχέση με τις 31/12/2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v