Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Προμέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Αύξηση 7,1% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Intralot κατά το 9μηνο του 2004, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος 0,40 ευρώ.

Intralot: Προμέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή
Τη διανομή προμερίσματος 0,40 ευρώ, αυξημένο κατά 14,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Intralot.

Επίσης, αύξηση 7,1% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Intralot κατά το 9μηνο του 2004, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, και ανήλθαν σε 83,2 εκατ. ευρώ από 77,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2003.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 229,5 εκατ. ευρώ έναντι 254,1 εκατ. ευρώ του έτους 2003, σημειώνοντας μείωση κατά 9,7%, καθώς το 2004 δεν περιλαμβάνονται πλέον καθόλου πωλήσεις από το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο ”ΞΥΣΤΟ”.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν σημαντική αύξηση 7,5% και ανήλθαν σε 94,3 εκατ. ευρώ από 87,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό.

Οι πωλήσεις του Ομίλου στο εξωτερικό έφτασαν στα 141,9 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 61,8% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις της Διοίκησης για την τρέχουσα χρονιά.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 101,4 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ το 2003 σημειώνοντας αύξηση 26,7%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 3,7% και ανήλθαν σε 55 εκατ. ευρώ έναντι 53 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 230,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 85,2 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Intralot συνεχίζει εντατικά τη δραστηριοποίηση της στη διεθνή αγορά με ξεκάθαρη στρατηγική και αποτελεσματικότητα, υπογράφοντας συμβάσεις σε νέες αγορές και επεκτείνοντας τη συνεργασία της με τους υπάρχοντες πελάτες.

Κατά το γ’ εξάμηνο του 2004 οι πωλήσεις της εταιρίας ενισχύθηκαν με την λειτουργία της θυγατρικής στη Μάλτα -όπου έχει αναλάβει τη διαχείριση της εθνικής λοταρίας- και την εγκατάσταση του συστήματος στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Επιπλέον, ξεκίνησε η λειτουργία του προκαθορισμένου αθλητικού στοιχήματος στη Ρουμανία, στη Μάλτα και στη Χιλή σημειώνοντας αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις του παιχνιδιού σε Βουλγαρία και Τουρκία, κατακτώντας την πρώτη θέση στις εγχώριες αγορές τυχερών παιχνιδιών.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι στο Περού ετοιμάζεται η εισαγωγή video lottery παιχνιδιών στις αρχές του 2005 και στη Μάλτα η εισαγωγή του ΚΙΝΟ κατά την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v