Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Σημαντική αύξηση κερδών σε όμιλο, μητρική

Στα 7,42 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Jumbo για το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της (1/7/2004 – 30/9/2004), καταγράφοντας αύξηση 65,6%.

Jumbo: Σημαντική αύξηση κερδών σε όμιλο, μητρική
Στα 7,42 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Jumbo για το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της (1/7/2004 – 30/9/2004), καταγράφοντας αύξηση 65,6%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, που ανήλθαν στα 4,48 εκατ. ευρώ, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 6,54 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55,5%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, που διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, για την υπό εξέταση περίοδο, ανήλθε στα 50,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία διαμορφώθηκε στα 38,2 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο κύκλος εργασιών της μητρικής ενισχύθηκε κατά 34,5%, στα 49 εκατ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, κατά την οποία διαμορφώθηκε στα 36,4 εκατ. ευρώ.

Από την ανάλυση των λογιστικών καταστάσεων του Ομίλου προκύπτει αύξηση του μικτού περιθωρίου σχεδόν μία μονάδα και σημαντική αύξηση στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) με παράλληλη αύξηση του περιθωρίου από 20,84% σε 22,23%.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αμοιβές του προσωπικού ως ποσοστό επί των πωλήσεων παρουσιάζουν μείωση ενώ εντυπωσιακή είναι η μείωση του κόστους των εγκαταστάσεων ως ποσοστό επί των πωλήσεων που καταδείχνει τη σταδιακή ωρίμανση και την διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα καταστημάτων. Ελαφρώς αυξημένες παρουσιάζονται οι αποσβέσεις σε 2,31 εκατ. ευρώ έναντι 2,16 εκατ. ευρώ .

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για ισχυρή εδραίωση του Ομίλου στην πρώτη θέση της αγοράς και στηρίζουν την προσδοκία για περαιτέρω αύξηση του μεριδίου από 28% σήμερα στο 30% για το 2005.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Ομίλου, οι ρυθμοί ανάπτυξης τζίρου και κερδών για τη νέα χρήση, προβλέπεται ότι θα κινηθούν περίπου στο +12% κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα υποκατάστασης και διεύρυνσης του τζίρου που πραγματοποιήθηκε κατά την προηγούμενη χρήση, λόγω της ανταπόκρισης του καταναλωτικού κοινού στα Jumbo Ολυμπιακά Προϊόντα.

Ήδη επισπεύδεται το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου που περιλαμβάνει δημιουργία νέων υπέρ-καταστημάτων στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Στόχος της διοίκησης είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επιταχυνόμενης ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Κύπρο ώστε να μεταφέρει στη διετία 2006-2007 τη βαλκανική επέκτασή της.

Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης επιλογής η δημιουργία των πρώτων καταστημάτων στις γειτονικές χώρες των βορείων συνόρων μας θα ολοκληρωθεί σε χρόνο που θα συνδυάζεται και θα συνδέεται με την ομαλή ένταξη των οικονομιών τους στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v