Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Στο 1 δισ. ευρώ η εθελουσία

Στο 1 δισ. ευρώ ”βλέπει” το κόστος της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, ενώ ο ιδεατός στόχος για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου όπως το θέτει ο ίδιος, είναι τα 6.000 άτομα.

Βουρλούμης: Στο 1 δισ. ευρώ η εθελουσία
Στο 1 δισ. ευρώ ”βλέπει” το κόστος της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, ενώ ο ιδεατός στόχος για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου όπως το θέτει ο ίδιος, είναι τα 6.000 άτομα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο που οργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη, ο κ. Βουρλούμης σχολίασε πως ελπίζει να πείσει τουλάχιστον 3.000 από τους 6.000 εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του οργανισμού στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης είπε ότι ο ιδεατός στόχος της διοίκησης για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είναι τα 6.000 άτομα, για εργαζόμενους άνω των 50 ετών, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη προβλεφθεί 1 δισ. ευρώ για να καλύψουν το κόστος της εθελουσίας.

Δεν θα θεωρήσω αποτυχία αν πετύχουμε το 50% (του στόχου για 6.000). Αλλά δεν θα το θεωρήσω ούτε και επιτυχία, είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου.

Ο κ. Βουρλούμης σχολίασε ακόμη ότι ”ο ιδεατός στόχος είναι τα 6.000 άτομα. Για αυτόν τον αριθμό έχουμε δεσμεύσει 1 δισ. ευρώ”, προσθέτοντας ότι ο ΟΤΕ θα καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές και ένα ποσοστό του μισθού μέχρι την κανονική συνταξιοδότηση για τους αποχωρούντες.

Ο ΟΤΕ επιδιώκει να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τα σωματεία έως το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να προσφέρει ένα πακέτο ύψους 160.000 ευρώ ανά εργαζόμενο για μία χρονική περίοδο που ξεκινάει από τις αρχές του επόμενου έτους, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού σχολίασε ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο το μέρισμα. Πηγές στο σωματείο των εργαζομένων έχουν δηλώσει στο Reuters ότι ο ΟΤΕ ίσως δεν πληρώσει μέρισμα στους μετόχους για το 2004 ώστε να χρηματοδοτηθεί το κόστος της εθελουσίας.

Η βασική πηγή ανάπτυξης της κερδοφορίας του ΟΤΕ παραμένει η θυγατρική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Cosmote, συνεχίζει το τηλεγράφημα του Reuters, για την οποία ο ΟΤΕ είπε ότι δεν σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο που διατηρεί σε αυτή πάνω από το 65% στο προσεχές μέλλον.

Ο ΟΤΕ οδήγησε σε πτώση την μετοχή της Cosmote νωρίτερα τον μήνα μετά την παραχώρηση στην θυγατρική του των δραστηριοτήτων κινητής στην Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ παίρνοντας σε αντάλλαγμα επί πλέον μετοχές της Cosmote, σχολιάζει το πρακτορείο.

Ο Βουρλούμης είπε ότι μετά την συναλλαγή το ποσοστό του ΟΤΕ στην Cosmote θα αυξηθεί από το 59% σε λίγο χαμηλότερα από το 65%.

Ο ίδιος, έδωσε έμφαση στο ότι θα προστατεύσει την Cosmote από τα προβλήματα λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, ενώ επισήμανε ότι θα ήταν σοφό να διατηρήσει τις δύο μονάδες ξεχωριστά προς το παρόν.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να επαναλειτουργήσει την Cosmorom, την υπερχρεωμένη εταιρία κινητής που διατηρεί στην Ρουμανία με μερίδιο αγοράς μικρότερο του 2% ενισχύοντάς την κεφαλαιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v