Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τα σημεία-κλειδιά σε συμφωνία για Armentel

Τέσσερα σημεία-κλειδιά για τη βιωσιμότητα της επένδυσης του ΟΤΕ στην Αρμενία περιλαμβάνει, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, η συμφωνία μεταξύ της αρμενικής κυβέρνησης και στελεχών του ΟΤΕ, συμφωνία η οποία, όπως αναφέρουν πηγές του Οργανισμού, κρίνεται εξαιρετικά επωφελής.

ΟΤΕ: Τα σημεία-κλειδιά σε συμφωνία για Armentel
του Σταμάτη Ζαχαρού

Τέσσερα σημεία-κλειδιά για τη βιωσιμότητα της επένδυσης του ΟΤΕ στην Αρμενία περιλαμβάνει, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, η συμφωνία μεταξύ της αρμενικής κυβέρνησης και στελεχών του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία κρίνεται εξαιρετικά επωφελής καθώς ρυθμίζονται θέματα που προβλημάτιζαν επί μακρόν τις διοικήσεις του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν επισήμως τη Δευτέρα, το πρώτο σημείο συμφωνίας αφορά στη μετατροπή του τηλεφωνικού δικτύου σε ψηφιακό σε 800 χωριά της Αρμενίας, υποχρέωση την οποία έπρεπε να είχε εκπληρώσει ο Οργανισμός μέχρι το 1998.

Η συμφωνία προβλέπει παράταση δυο ακόμη ετών, ξεκινώντας από τις αρχές του 2005, ενώ ταυτόχρονα η μετατροπή θα συσχετιστεί με την ανταποδοτικότητα της επένδυσης.

Το δεύτερο σημείο σχετίζεται με τη δυνατότητα της Armentel να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων και κυρίως στην εφαρμογή της χρονοχρέωσης.

Το γεγονός αυτό θα συσχετιστεί άμεσα και με την άρση του μονοπωλίου που λήγει το 2009. Δηλαδή, εάν δεν προχωρήσει η αναπροσαρμογή των τιμολογίων, το μονοπώλιο θα παραταθεί μέχρι το 2013.

Σε ό,τι αφορά την κινητή τηλεφωνία, η δεύτερη εταιρία που δραστηριοποιείται στη χώρα και ανήκει σε Λιβανέζο επιχειρηματία, υποχρεούται να διασυνδεθεί με το δίκτυο κορμού της Armentel, η οποία επίσης θα τερματίζει και τις διεθνείς κλήσεις της.

Το τέταρτο σημείο της συμφωνίας περιλαμβάνει τη δυνατότητα της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας να προχωρά σε αλλαγές τιμολογίων χωρίς αυτές να υπόκεινται σε ρύθμιση από την αρμενική κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές του Οργανισμού αναφέρουν ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε καθώς ο ΟΤΕ υποχώρησε στο θέμα της δικαστικής διαμάχης που είχε ξεσπάσει με το αρμενικό δημόσιο και αφορούσε σε αρκετές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η ”παράνομη”, κατά τον ΟΤΕ, ”απελευθέρωση της αγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v