Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση ΟΜΕ-ΟΤΕ στην κόντρα με ΕΕΤΤ

Την παρέμβαση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκάλεσε η τελευταία ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τα νέα τιμολόγια υπηρεσιών χονδρικής του Οργανισμού. Παρέμβαση της κυβέρνησης και των κομμάτων ζητά η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Παρέμβαση ΟΜΕ-ΟΤΕ στην κόντρα με ΕΕΤΤ
Την παρέμβαση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκάλεσε η τελευταία ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τα νέα τιμολόγια υπηρεσιών χονδρικής του Οργανισμού. Παρέμβαση της κυβέρνησης και των κομμάτων ζητά η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας ΟΜΕ-ΟΤΕ επισημαίνεται ότι ”η τελευταία (10-11-2004) αυθαίρετη και σκανδαλώδης απόφαση της ανεξέλεγκτης Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετικά με τα νέα τιμολόγια υπηρεσιών χονδρικής (διασύνδεση, μισθωμένες γραμμές), δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανένα”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, πρόκειται, ασφαλώς, για μονότονη επανάληψη μιας πάγιας πρακτικής της, η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην με κάθε τρόπο ενίσχυση των εναλλακτικών παρόχων σε βάρος πάντοτε ενός Οργανισμού που υποχρεώνεται όχι μόνο να καλύπτει την καθολική υπηρεσία (χωρίς ποτέ να συνυπολογιστεί αυτό το κόστος) αλλά και να διαθέτει έναντι πινακίου φακής ολόκληρη την υποδομή του στους ανταγωνιστές του.

Στην ίδια ακριβώς ρότα κινήθηκε και η πρόσφατη ”ρύθμιση” της ΕΕΤΤ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία αποφάσισε και διέταξε τον ΟΤΕ να προβεί σε νέα μείωση των τελών διασύνδεσης και να καταβάλει το προϊόν αυτής της μείωσης στους παρόχους αναδρομικά από 1/1/2004!

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, συμπληρώνει η ανακοίνωση. Η συστηματική αποδυνάμωση του ΟΤΕ υπέρ του όποιου κερδοσκόπου της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, προσβάλλει ευθέως το εθνικό συμφέρον και το κοινωνικό όφελος και δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την τήρηση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού ούτε με τις ”αρμοδιότητες” που επικαλείται η ΕΕΤΤ.

Η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της συγκεκριμένης Αρχής (Νομοθετική, Αστυνομική, Εισαγγελική και Δικαστική μαζί) πρέπει να σταματήσει αμέσως, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη συνείδηση όλων πλέον, δεν καταγράφεται ως ”Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων” αλλά ως ”Ενισχυτής του Εναλλακτικού Τηλεπικοινωνιακού Τομέα”, όπως τονίζει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Για την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η άμεση παρέμβαση κυβέρνησης και κομμάτων αλλά και η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ΕΕΤΤ, η οποία άλλωστε υπαγορεύεται και από πρόσφατες σχετικές Οδηγίες της Ε.Ε., συνιστά μονόδρομο, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν πρόκειται να μείνουν θεατές στην εξελισσόμενη επιχείρηση ακύρωσης του στρατηγικού του ρόλου, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v