Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε το Διυλιστήριο Ασπροπύργου

Την ολοκλήρωση του προγράμματος συντήρησης του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου που γίνεται κάθε 5 χρόνια, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Το διυλιστήριο μπήκε κανονικά σε λειτουργία παραγωγής όλων των προϊόντων, ενώ το συνολικό κόστος ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε το  Διυλιστήριο Ασπροπύργου
Την ολοκλήρωση του προγράμματος συντήρησης του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου που γίνεται κάθε 5 χρόνια, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του προγράμματος εκσυγχρονισμού ανήλθε σε 52,5 εκατ. ευρώ και το κόστος της συντήρησης σε 22 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το γεγονός ότι το διυλιστήριο έμεινε εκτός λειτουργίας περίπου για ενάμιση μήνα, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου (δ΄) τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένονται μειωμένα έναντι του αντίστοιχου περυσινού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι μετά το γενικό σταμάτημα των μονάδων παραγωγής (shut down) και την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και εκσυγχρονισμού, το Διυλιστήριο μπήκε κανονικά σε λειτουργία παραγωγής όλων των προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια του shut down πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης οι οποίες είναι απαραίτητες για την άριστη λειτουργία του εξοπλισμού.

Οι Μονάδες του διυλιστηρίου τέθηκαν σταδιακά σε λειτουργία, με ελάχιστη καθυστέρηση.

Επίσης, υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα, έργα εκσυγχρονισμού στις ακόλουθες μονάδες παραγωγής:

* Μονάδες Ανάκτησης θείου: με στόχο μείωση των εκπομπών θείου.

* Μονάδα αποθείωσης Ντίζελ: με στόχο την παραγωγή Ντίζελ με μηδενική περιεκτικότητα θείου.

* Μονάδα αποθείωσης νάφθας: με στόχο την παραγωγή βενζινών υψηλών οκτανίων.

* Μονάδα αναμόρφωσης νάφθας: με στόχο την παραγωγή βενζινών υψηλών οκτανίων.

* Μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης: με στόχο την αύξηση παραγωγής προπυλενίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του ξεκινήματος των μονάδων το Διυλιστήριο επλήγη από τη νεροποντή της Δυτικής Αττικής στις 7-11-2004 αλλά η επίπονη και καθοριστική προσπάθεια του προσωπικού, συνέβαλε στη αποφυγή εκτεταμένων βλαβών του εξοπλισμού και στην αποκατάσταση κανονικής λειτουργίας των μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v