Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Περιοδεία Αράπογλου στη Θεσσαλία

Στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της Θεσσαλίας μίλησε ο πρόεδρος και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, τονίζοντας πως η τράπεζα θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειές τους για ανάπτυξη και μεγέθυνση.

Εθνική: Περιοδεία Αράπογλου στη Θεσσαλία
Στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της Θεσσαλίας μίλησε ο πρόεδρος και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, τονίζοντας πως η τράπεζα θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειές τους για ανάπτυξη και μεγέθυνση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Αράπογλου επισκέφτηκε σήμερα τη Λάρισα και την Καρδίτσα και αύριο θα μεταβεί στο Βόλο, ενώ μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.’

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι ο κ. Αράπογλου μίλησε σε 260 επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Λάρισας και σε 250 της Καρδίτσας, ενώ συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας κ. Γιάννης Φίλος και ο γενικός διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού κ. Μάκης Τριανταφυλλίδης.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε το ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον της Τράπεζας για τις μικρομεσαίες, αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς και για τους επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η περιοχή της Θεσσαλίας ασφαλώς έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, με τις προσπάθειες όλων. Με την ανάπτυξη των υποδομών εν γένει θα δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες και θα ενισχυθούν οι προϋποθέσεις επιχειρηματικής αλλά και τουριστικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, επισήμανε, πως η Εθνική Τράπεζα, με την πολύχρονη εμπειρία της και το υψηλής ποιότητας προσωπικό που διαθέτει, είναι και θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειές τους για ανάπτυξη και μεγέθυνση, τόσο με το προϊόν του ανοιχτού επαγγελματικού πλάνου όσο και με χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα κατέχει ηγετική θέση στον τραπεζικό χώρο και τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να γίνει η ”Τράπεζα της ελληνικής οικογένειας”.

Ειδικότερα, ανέπτυξε τη στεγαστική και την καταναλωτική πίστη εξασφαλίζοντας υψηλά μερίδια στην αγορά. Ενδεικτικά, ο κ. Αράπογλου ανέφερε ότι σήμερα κατέχει το 26,3% της αγοράς στα στεγαστικά και το 22% στα καταναλωτικά δάνεια.

Επιπλέον, διευκρίνισε, πως εξίσου δυναμική είναι η πορεία της στις χορηγήσεις προς τις ΜΜΕ, ενώ ισχυρή είναι και παρουσία της στις χορηγήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται, πως η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με περισσότερες από 40.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και από την αρχή του έτους έχουμε χρηματοδοτήσει 7.500 νέους πελάτες στις κατηγορίες αυτές. Τα υπόλοιπα των δανείων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται κατά 25% σε ετήσια βάση.

Στη συνέχεια, ο κ. Αράπογλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει η τράπεζα, προκειμένου να διατηρήσει την ηγετική της θέση και να παραμείνει ανταγωνιστική.

Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει την αποκλιμάκωση του λειτουργικού κόστους, με σημαντικότερα δείγματα την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, τον εξορθολογισμό της παρουσίας της στη Δυτική Ευρώπη και την εφαρμογή προγράμματος για τη συγκράτηση των εξόδων διοίκησης, ενέργειες που αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της.

”Διανύουμε μία περίοδο, για την οποία θέτουμε ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους δίνοντας έμφαση στην περαιτέρω αύξηση των εργασιών. Ο τομέας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θεωρείται από την τράπεζα πρωταρχικής σημασίας, στο πλαίσιο ανάπτυξης των εργασιών της. Για τη χρηματοδότηση επαγγελματιών και επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι ενός εκατομμυρίου ευρώ προσφέρουμε το προϊόν του ανοιχτού επαγγελματικού πλάνου”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αράπογλου.



Ταυτόχρονα, μίλησε για την παροχή ενός βελτιωμένου προϊόντος της τράπεζας, το ”Μισθοδοτικός Plus” που προσφέρεται πλέον σε δύο μορφές, κατ’ επιλογή του πελάτη: ως λογαριασμός ταμιευτηρίου ή ως τρεχούμενος λογαριασμός.

Και στις δύο μορφές του διατίθεται με κλιμακούμενο επιτόκιο από το πρώτο ευρώ και πλαισιώνεται, κατά περίπτωση, με πλήθος πιστοδοτικών προϊόντων (στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια, δικαίωμα υπερανάληψης, πιστωτικές κάρτες) και αξιόλογες συναλλακτικές διευκολύνσεις, που προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με σημαντικές εκπτώσεις στον μισθοδοτούμενο και στους συνδικαιούχους του λογαριασμού.

Ο ”Μισθοδοτικός Plus” αποτελεί ολοκληρωμένη λύση εξυπηρέτησης των αποταμιευτικών, διαχειριστικών, συναλλακτικών και πιστοδοτικών αναγκών του ιδιώτη και του νοικοκυριού.

Παράλληλα, ο κ. Αράπογλου πρόσθεσε πως η Εθνική Τράπεζα διεύρυνε τις εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει στους επιχειρηματίες πελάτες της για την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας του προσωπικού τους, με την καθιέρωση της νέας υπηρεσίας Μαζικών Πιστώσεων μέσω Internet Banking.

Αναφέρεται, πως η νέα υπηρεσία, η οποία, εκτός από τη μισθοδοσία, μπορεί να εξυπηρετεί και την εξόφληση κάθε είδους υποχρεώσεων προς τρίτους, παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πιστώνουν, με μία μόνο συναλλαγή, μέχρι και 200 λογαριασμούς καταθέσεων σε ευρώ που τηρούνται στην Εθνική Τράπεζα, εύκολα και γρήγορα, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και κόστος απασχόλησης των υπηρεσιών τους.

Εξάλλου, δήλωσε, πως ”οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρού μεγέθους συγκριτικά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει αρνητικά την πιστοληπτική ικανότητά τους. Η μεγέθυνση των επιχειρήσεων σας πρέπει να αποτελέσει μια από τις προτεραιότητές σας”.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, πως ”Σ’ αυτή σας την προσπάθεια η Εθνική θα σταθεί αρωγός. Αυτό προϋποθέτει και μια ικανοποιητική επικοινωνία μεταξύ μας. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για τις δραστηριότητες σας. Με αυτό τον τρόπο θα κατανοήσουμε τις ανάγκες σας και θα ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις σας”.



Ταυτόχρονα, τόνισε, πως η Εθνική Τράπεζα τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε ανάπτυξη των εργασιών της στις γειτονικές χώρες. Ήδη στη Βουλγαρία η Τράπεζα κατέχει το 12% της αγοράς. Στη Ρουμανία υπάρχει περιθώριο για σημαντική βελτίωση της παρουσίας μας όπως επίσης στη Σερβία και τα Σκόπια. Οι χώρες αυτές παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προσφέρονται για ανάπτυξη των εργασιών και εσείς εδώ στη Θεσσαλία βρίσκεστε σε πολύ μικρή απόσταση.

”Εμείς έχουμε μια καλή εικόνα για τις εξελίξεις στις χώρες αυτές όπως πιστεύω ότι έχουνε και πολλοί από εσάς. Στις χώρες αυτές μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και μέσα από τις δικές μας και τις δικές σας προσπάθειες να δώσουμε προοπτική σ΄ όλους”, δήλωσε ο κ. Αράπογλου.



Επιπλέον, τόνισε ”Ανάμεσά σας βρίσκονται πολλές από τις καλύτερες ελπίδες της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη και πρόοδο. Προτείνω να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε μεγάλες τομές στον τρόπο συνεργασίας μας. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε την ανταγωνιστική οικονομία που όλοι οραματιζόμαστε. Στην ουσία τόσο εσείς όσο και εμείς έχουμε να λύσουμε τα ίδια προβλήματα”.

Τέλος, ανέφερε, πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ”συμφέρει εμάς να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την οικονομία και να λειτουργούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με υγιείς και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χωρίς αυτές, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε μαζί σας”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v