Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Αύξηση 24,8% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

Αύξηση κατά 24,8% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2004 της Cosmote και διαμορφώθηκαν στα 233,659 εκατ. ευρώ, βάσει των αμερικανικών λογιστικών προτύπων. Σύμφωνα με το consensus των αναλυτών, τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου αναμένονταν αυξημένα κατά 25,6% στα 235,2 εκατ. ευρώ.

Cosmote: Αύξηση 24,8% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου
Αύξηση κατά 24,8% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Cosmote και διαμορφώθηκαν στα 233,659 εκατ. ευρώ, με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα (US GAAP).

Οι ΑΧΕ ανέμεναν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου να εμφανίσουν αύξηση μεταξύ 24% και 26% και να διαμορφωθούν στα 232-236 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το consensus των αναλυτών, όπως το κατέγραψε το πρακτορείο Reuters, τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου αναμένονταν αυξημένα κατά 25,6% στα 235,2 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 1,20 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 20,6%, έναντι του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν 21% έως τα 514 εκατ. ευρώ. Αύξηση σημείωσε και το περιθώριο καθαρού κέρδους έως το 19,4%, ενώ στο εννεάμηνο του 2003 είχε διαμορφωθεί στο 18,8%.

Τα έσοδα της εταιρίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασαν τα 25 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα, όπως αναφέρει η εταιρία, από τη μικρότερη του αναμενομένου άφιξη επισκεπτών.

Σημαντική εμφανίζεται η συμβολή των δραστηριοτήτων στην Αλβανία, όπου τα κέρδη της AMC εμφάνισαν αύξηση 13,2% (25,8 εκατ. ευρώ) και ο κύκλος εργασιών ήταν κατά 12,5% υψηλότερος στα 88,2 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις εγχώριες δραστηριότητές της Cosmote, τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν αύξηση 25,3% και διαμορφώθηκαν στα 214,361 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Cosmote ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, δήλωσε: ”Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2004, η Cosmote, με την άρτια και εντατική προετοιμασία της, ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της τηλεπικοινωνιακής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη περίοδο”.

”Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Cosmote κατά το εννεάμηνο του 2004”, συνέχισε ο κ. Μαρτιγόπουλος, ”επιβεβαιώνουν την ηγετική της θέση σε επίπεδο ανάπτυξης, κερδοφορίας και τεχνολογικής πρωτοπορίας. Στρατηγικός μας στόχος παραμένει η διατήρηση της δυναμικής της Cosmote σε όλα τα μέτωπα, η συνέχιση της κερδοφόρου ανάπτυξης αλλά και η δημιουργία αξίας με απτά οφέλη για τους μετόχους μας”.

* Η πλήρης ανακοίνωση της Cosmote με τα αποτελέσματα εννεαμήνου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v