Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Σιούφας για τιμολόγια ΔΕΗ- Παλαιοκρασσά

”Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί”, δήλωσε αργά το απόγευμα ο υπουργός ανάπτυξης Δ. Σιούφας με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Παλαιοκρασσά για το θέμα των τιμολογίων.

Δ. Σιούφας για τιμολόγια ΔΕΗ- Παλαιοκρασσά
Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί”, δήλωσε αργά το απόγευμα ο υπουργός ανάπτυξης Δ. Σιούφας με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Παλαιοκρασσά για το θέμα των τιμολογίων.

”Πρόκειται για παρανόηση σημείου της ομιλίας του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσά. Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.

Νωρίτερα, ο κ. Παλαιοκρασσάς, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια, επανέφερε το θέμα των τιμολογίων, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα αυξήσεων, αφού σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα πρέπει να απελευθερωθούν.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι οι τράπεζες επικαλούνται τα χαμηλά τιμολόγια για να μη χρηματοδοτήσουν τα projects παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

”Είμαστε παλαιολιθικοί στο θέμα των τιμολογίων” ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παλαιοκρασά.

Στο συνέδριο τέθηκε τόσο από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα όσο και από τον υφυπουργό, Γ. Σαλαγκούδη ζήτημα επάρκειας του συστήματος της ηλεκτρικής ενέργειας από το 2005.

Ειδικότερα, ο κ Παλαιοκρασάς απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη παραγωγικού δυναμικού, ενώ εξέφρασε απαισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα της απελευθέρωσης της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v