Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Τα οφέλη από την πώληση της Crownpak

Στα 9,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα της απόκτησης του συνόλου των μετοχών της Crownpak από την Hellas Can, 50% εκ των οποίων άνηκε στην Frigoglass. Σε τρεις ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το ποσό.

Frigoglass: Τα οφέλη από την πώληση της Crownpak
Στα 9,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα της απόκτησης του 100% των μετοχών της ρουμανικής Crownpack από την Hellas Can.

Η Hellas Can θα καταβάλλει το ποσό σε τρεις ισόποσες δόσεις και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2005, τον Ιανουάριο του 2006 και τον Απρίλιο του 2007.

Υπενθυμίζεται πως η Crown Hellas Can απέκτησε το σύνολο των μετοχών της Crownpak SRL από την Packinvest Holdings Ltd Cyprus, η οποία ανήκει κατά 50% στην Frigoglass και κατά 50% στην Crown Cork and Seal.

Ως εκ τούτου, από το συνολικό τίμημα στην Frigoglass αναλογεί το ποσό των 4,65 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Hellas Can θα επενδύσει το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας της ρουμανικής εταιρίας, επένδυση που εκτιμάται πως θα οδηγήσει στον διπλασιασμό της σημερινής δυναμικότητας.

Σημειώνεται πως η Crownpack παράγει πλαστικά πώματα φιαλών για εγχώριες και ξένες βιομηχανίες αναψυκτικών (όπως είναι η Coca-Cola, η Dorna, η Pepsi Romania κ.α.), ενώ ιδρύθηκε το 1998 από κοινού μεταξύ Frigoglass και Crown Cork and Seal.

Εξάλλου, με σημερινή της ανακοίνωση η Frigoglass ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στη ρουμανική εταιρία.

Μ. Μπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v