Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αντιμέτωπη με GTech στη Μάλτα

Προσφορά για τη λοταρία της Μάλτας υπέβαλε η Lottomatica, ενώ η Intralot -μέσω της Maltco- είχε παραπέμψει στη διαιτησία το θέμα της ανανέωσης της σύμβασής της.

Intralot: Αντιμέτωπη με GTech στη Μάλτα
Η Intralot, μέσω της Maltco, μπορεί να αύξησε την προσφορά της προς την κυβέρνηση της Μάλτας για να ανανεώσει τα συμβόλαιά της για τη λοταρία της χώρας, ωστόσο θα έχει πλέον να ανταγωνιστεί και την GTech, η οποία, αντιπροσωπεύοντας τη Lottomatica, έχει υποβάλει προσφορά για τον ίδιο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη Maltatoday, η Maltco και η GTech ήταν οι μοναδικές προσφορές που έλαβε η Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων, καθώς η περίοδος υποβολής προσφορών έληξε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης.

Ο διαγωνισμός είχε σταματήσει στις 12 Δεκεμβρίου, μετά από αίτηση της Maltco για προληπτικά μέτρα (cautionary injuction) κατά της απόφασης της κυβέρνησης της Μάλτας να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση της λοταρίας της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Tonio Fenech, αμφισβήτησε το αίτημα, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στη διαδικασία θα είχε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα. Στην κατάθεσή του δήλωσε ότι, εάν η αίτηση παραμείνει σε ισχύ, η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναλάβει η ίδια τις λοταρίες και να επανασυστήσει την αρμόδια υπηρεσία των λοταριών.

Το αίτημα απορρίφθηκε μία εβδομάδα αργότερα από τα δικαστήρια, ενώ απευθύνθηκε έκκληση στη Maltco να κατανοήσει ότι οι όροι της αδειοδότησης είναι ξεκάθαροι και ότι είχε κάθε δικαίωμα να συμμετέχει στον νέο διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η Maltco, η οποία ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε αυτομάτως να είχε ανανεώσει τη σύμβασή της βασιζόμενη στις καλές επιδόσεις των προηγούμενων επτά ετών, έχει παραπέμψει το θέμα στη διαιτησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v