Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκόπια: Παράταση στο διαγωνισμό για υδροηλεκτρικά

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παρέτεινε κατά 20 ημέρες την προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δύο προσφορών που υποβλήθηκαν για την κατασκευή και εκμετάλλευση δυο υδροηλεκτρικών εργοστασίων.

Σκόπια: Παράταση στο διαγωνισμό για υδροηλεκτρικά
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παρέτεινε κατά 20 ημέρες την προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δύο προσφορών που υποβλήθηκαν για την κατασκευή και εκμετάλλευση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων Τσέμπρεν και Γκάλιστε στον ποταμό Τσρνα (ένας από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του Βαρδάρη-Αξιού). Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για το έργο αυτό υπέβαλαν η ΔΕΗ και η κινεζική εταιρία CWE.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της ΠΓΔΜ, Βαλιόν Σαρατσίνι, η παράταση αποφασίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της κυβερνητικής επιτροπής για την αξιολόγηση των προσφορών, έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις με τον σύμβουλο της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό, δηλ. την International Finance Corporation ( IFC).

Με την παράταση που δόθηκε, η κυβερνητική αυτή επιτροπή πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των προσφορών μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Την τελική απόφαση για την επιλογή του αναδόχου θα λάβει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ενώ ο επενδυτής που θα επιλεγεί, θα συμμετάσχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ELEM της ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v