Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Γκρίνια από τους εργαζόμενους για το ωράριο

Τριγμούς στις σχέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους, προκαλεί η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή νέου ωραρίου για το προσωπικό στο Μέγαρο του ΟΤΕ και το προσωπικό των καταστημάτων.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Γκρίνια από τους εργαζόμενους για το ωράριο
Τριγμούς στις σχέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους στον οργανισμό προκαλεί η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή νέου ωραρίου για το προσωπικό που εργάζεται στο Μέγαρο του ΟΤΕ καθώς και για προσωπικό των καταστημάτων.

Ειδικότερα σε εγκύκλιο που εξέδωσε πριν από μία εβδομάδα ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ κ. Πιπερίδης προβλέπεται η εφαρμογή νέου ωραρίου εργασίας στις κεντρικές υπηρεσίες, όπου ως ώρα προσέλευσης ορίζεται το διάστημα από τις 8 εως τις 10 το πρωί, αλλά και η εφαρμογή σπαστού ωραρίου για το προσωπικό των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ.

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση του προσωπικού του οργανισμού, οι οποίοι με επιστολή τους προς την διοίκηση υποστηρίζουν ότι αλλαγή του ωραρίου δημιουργεί πρόβλημα εξυπηρέτησης στους πελάτες, συμβάλει στην μείωση των εσόδων της επιχείρησης, αλλά παράλληλα επιφέρει και μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους των Τηλεπικοινωνιακών Εμπορικών Καταστημάτων του ΟΤΕ.

Στην ίδια επιστολή το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στον ΟΤΕ ζητά από την διοίκηση να μην προχωρήσει η εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου για το ωράριο των καταστημάτων και παράλληλα να συνεχιστεί η διαβούλευση με τους εργαζόμενους για το θέμα αυτό.

Από την πλευρά της ΟΜΕ – ΟΤΕ αναγνωρίζεται βεβαίως το διευθυντικό δικαίωμα της διοίκησης του οργανισμού να καθορίσει το ωράριο εργασίας του προσωπικού ωστόσο, σημειώνεται με έμφαση, στο πλαίσιο του κλίματος συνεργασίας που δημιούργησε η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα έπρεπε το ζήτημα του ωραρίου να ρυθμιστεί μετά από συμφωνία των δύο πλευρών.

Μάλιστα από την πλευρά της Ομοσπονδίας αφήνεται κάτι περισσότερο από ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, αφού προηγουμένως συγκροτηθεί σε σώμα το νέο συμβούλιο των Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων στο οποίο διεξήχθησαν πρόσφατα εκλογές.

Σε ισχύ από την Δευτέρα η νέα ΣΣΕ

Να θυμίσουμε ότι με βάση την συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση η Διοίκηση του ΟΤΕ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προβλέπεται ότι:

- Από την 1η Ιανουαρίου και για την τριετία 2012 – 2014 μειώνεται το εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης το οποίο διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως.

- Για το ίδιο διάστημα μειώνεται το κόστος προσωπικού. Συγκεκριμένα, οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.

-Επίσης εξασφαλίζεται η απασχόληση του τακτικού προσωπικού του ΟΤΕ, καθώς η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, ούτε θα επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία κατά τη διάρκεια ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.

Έκλεισε το deal για την Telekom Srbija

O ΟΤΕ ανακοινώνει ότι υπέγραψε σήμερα Σύμβαση Πώλησης Μετοχών με την PREDUZECE ZA TELEKOMUNIKACIJE "TELEKOM SRBIJA" AKCIONARSKO DRUSTVO (“Telekom Serbia”) για την πώληση του συνόλου του ποσοστού που κατέχει στην Telecom Serbia, ύψους 20%, υπό την αίρεση της εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων προϋποθέσεων.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €380 εκατομμύρια.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ θα λάβει για τη χρήση 2011 μέρισμα που δεν θα είναι μικρότερο των €17 εκατομμυρίων. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v