Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ολοκλήρωσε έργο για Κυπριακή Δημοκρατία

Η Intracom σε συνεργασία με το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε το σύστημα TAXISnet στο Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Intracom: Ολοκλήρωσε έργο για Κυπριακή Δημοκρατία
Η Intracom σε συνεργασία με το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε το σύστημα TAXISnet στο Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Το έργο αφορά την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και την Υπηρεσία Φόρου Προστιθέμενης Αξίας του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το έργο περιελάμβανε υπηρεσίες υλοποίησης, εκπαίδευσης, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης (εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία, τεχνική λειτουργική υποστήριξη).

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους – Φυσικά Πρόσωπα (Μισθωτοί, Αυτοεργοδοτούμενοι) και Νομικά Πρόσωπα (Εταιρείες, Συνεταιρισμοί) - να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου τις δηλώσεις εισοδήματος, που παρακολουθούνται από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, καθώς επίσης και τις δηλώσεις ΦΠΑ, VIES και Intrastat που παρακολουθούνται από την Υπηρεσία Φ.Π.Α..

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας των δηλώσεων μετά την υποβολή τους, ενώ επίσης παρέχει πληροφόρηση σε φορολογικά θέματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανάπτυξη του συστήματος έχει βασισθεί στις πλέον σύγχρονες web τεχνολογίες υιοθετώντας τις προδιαγραφές της πλατφόρμας J2EE (JSP, Servlets, EJB), και κάνοντας ευρεία χρήση της XML τόσο για τη διαχείριση της πληροφορίας όσο και για την επικοινωνία με τρίτα συστήματα, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλή επεκτασιμότητα και εύκολη συντήρηση.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι η παροχή ενός νέου και σύγχρονου καναλιού επικοινωνίας με τους πολίτες, το οποίο θα παρέχει άμεση, αποτελεσματική και ποιοτική εξυπηρέτηση και ενημέρωση σε φορολογικά θέματα, απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και βέβαια 24ωρη αδιάλειπτη λειτουργία.

Το νέο σύστημα έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τον Απρίλιο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v