Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση 141,3% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

Αύξηση 141,3% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου (με βάση τα ΔΛΠ), συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής των προβλέψεων για τη διαμαχή με την Intralot, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Προμέρισμα 0,55 ευρώ για τη χρήση του 2004, το δικαίωμα του οποίου κόβεται στις 6 Δεκεμβρίου.

ΟΠΑΠ: Αύξηση 141,3% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου
Αύξηση 141,3% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου (με βάση τα ΔΛΠ), συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής των προβλέψεων της Intralot ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, τα οποία ανήλθαν στα 375,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 155,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, οριακά υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς.

Σημειώνεται πως με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής των προβλέψεων, αναμενόταν να διαμορφωθούν στα 372,6 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένων των προβλέψεων της Intralot που αντιστοιχούν σε 81,8 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο παρουσίασαν αύξηση 32,2% διαμορφούμενα στα 279,3 εκατ. ευρώ, σε σχέησ με 211,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Επίσης, ο Οργανισμός ανακοίνωσε προμέρισμα ύψους 0,55 ευρώ για τη χρήση του 2004, ενώ δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών του Οργανισμού στις 5 Δεκεμβρίου.

Τα έσοδα του ΟΠΑΠ στο εξεταζόμενο διάστημα ενισχύθηκαν κατά 32,5% καθώς έφτασαν στα 2,21 δισ. ευρώ, συγκριτικά με 1,67 δισ. ευρώ του εννεαμήνου του 2004.

Τα EBITDA, στο ίδιο διάστημα, παρουσιάζουν βελτίωση 31,2%, διαμορφούμενα στα 455,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 347 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στην εξέλιξη της διαμάχης με την Intralot σημειώνοντας πως η τελευταία έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2004, με βάση την οποία εξαφανίστηκε η πρωτόδικη και συνεπώς η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης από την ΟΠΑΠ, λόγω της μη εισαγωγής του ιπποδρομιακού και κυνοδρομιακού στοιχήματος, όπως είχε αποφανθεί το Τριμελές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η συζήτηση της αίτησης έχει οριστεί για τις 19/9/2006, συμπληρώνει ο ΟΠΑΠ, που επισημαίνει πως δεν προτίθεται να σχηματίσει καμία νέα πρόβλεψη βάση της προαναφερθείσας εξέλιξης.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ σημειώνει πως στις 23/9/2004 το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την σύνθεση της Επιτροπής που θα καθορίσει τις παραμέτρους για τον Διαγωνισμό Αγοράς, Εγκατάστασης και Συντήρησης της νέας τεχνολογικής υποδομής (Ι.Τ) της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει Κεντρικά Συστήματα, Τερματικά καθώς και την παροχή προιόντων και υπηρεσιών που υποστηρίζουν τις προαναφερθείσες υποδομές.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα αναφέρεται πως η παράδοσή του τοποθετείται περίπου 16-22 μήνες μετά την ημερομηνία Προκήρυξης του Διαγωνισμού.

Το συνολικό κόστος θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού κατόπιν της αξιολόγησης των προσφορών που θα υποβληθούν.

Τέλος, ο ΟΠΑΠ αναφέρεται και στη νέα του κατά 100% θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσιών η οποία συνεστήθη στις 3/9/2004 προκειμένου να εκμεταλλευθεί τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ύπαρξη του υφιστάμενου δικτύου πρακτορείων.

Οι δράσεις της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών αποσκοπούν παράλληλα να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ, την ενδυνάμωση της εταιρικής εικόνας και την διεύρυνση της πελατειακής βάσης.

Σημειώνεται παράλληλα πως το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ αποφάσισε ότι το 1% των εσόδων του παιχνιδιού ΚΙΝΟ θα διατίθεται από 1/1/2004 στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών με σκοπό να προχωρήσει στην αναβάθμιση των πρακτορείων (ομογενοποίηση εξωτερικής εμφάνισης, αναβάθμιση υποδομών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v