Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Αύριο η διάθεση των μετοχών της ΔΕΚΑ (update)

Αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται στο Λονδίνο με τη μέθοδο του accelerated book building, διάθεση ποσοστού 7,5% της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ΔΕΚΑ.

ETE: Αύριο η διάθεση των μετοχών της ΔΕΚΑ (update)
Αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται στο Λονδίνο με τη μέθοδο του accelerated book building, διάθεση ποσοστού 7,5% της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ΔΕΚΑ.

Ανάδοχοι είναι η Citigroup, η Deutsche Bank, και η Credit Suisse First Boston, ενώ τα έσοδα του δημοσίου υπολογίζονται σε 500 εκατ. ευρώ.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε σήμερα Τετάρτη στα 23,40 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 3,08%.

Όπως υποστηρίζει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως την παραμονή του book building η τιμή της μετοχής κατέγραψε 3,08% έναντι πτώσης που είχε σημειωθεί πέρυσι στην πώληση πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, όταν η τιμή διάθεσης ήταν τελικά 17,40 ευρώ ανά μετοχή.

Το ίδιο στέλεχος εμφανίζεται αισιόδοξο για τα αποτελέσματα του placement και επισημαίνει ότι το γεγονός της μείωσης της συμμετοχής του δημοσίου στο 0% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής, δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ”καθαρές” αποκρατικοποιήσεις.

* Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

”Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων -αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας- αποφάσισε, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα στο κυβερνητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγείλει και σε εκτέλεση ρητής προεκλογικής δέσμευσης, τη μεταβίβαση του συνόλου του ποσοστού (7,46%) που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και η Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ Α.Ε.) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αποκρατικοποίηση θα γίνει με ιδιωτική τοποθέτηση προς θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με την ταχεία διαδικασία βιβλίου προσφορών (accelerated bookbuilding).

H έξοδος του Δημοσίου από τις υπό κρατικό έλεγχο εμπορικές τράπεζες, με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και με τους καλύτερους δυνατούς όρους, δίνει το στίγμα της νέας οικονομικής πολιτικής.

Aποτελεί σαφές δείγμα της νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων και κύριο μοχλό διαρθρωτικών αλλαγών για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ανάπτυξη ενός δυναμικού και ευέλικτου χρηματικοοικονομικού τομέα με συνθήκες σταθερότητας και υγιούς ανταγωνισμού, ικανού να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v