Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Αύξηση μεγεθών σε 9μηνο βλέπει η διοίκηση

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν τα μεγέθη του Ιατρικού Κέντρου στο εννεάμηνο του 2004, προοιωνιζόμενα μια ιδιαίτερα θετική χρήση, επεσήμανε ο Β. Αποστολόπουλος στη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Ιατρικό: Αύξηση μεγεθών σε 9μηνο βλέπει η διοίκηση
Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν τα μεγέθη του Ιατρικού Κέντρου στο εννεάμηνο του 2004, προοιωνιζόμενα μια ιδιαίτερα θετική χρήση, επεσήμανε ο Β. Αποστολόπουλος στη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Την εταιρεία εκπροσώπησαν οι κ. Β. Αποστολόπουλος, δ/νων σύμβουλος, Χ. Αποστολόπουλος, αντιπρόεδρος, Θ. Χαραμής, γενικός διευθυντής και Γ. Ζέρδιλας, υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων.

Ο κ. Β. Αποστολόπουλος πραγματοποίησε αναλυτική παρουσίαση της στρατηγικής της Εταιρείας, καθώς το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. ευρώ έχει πλέον ολοκληρωθεί και τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ήδη ορατά.

Η παροχή των υπηρεσιών υγείας γίνεται μέσω τριών συμπληρωματικών δικτύων: Της Αττικής, όπου η εταιρεία έχει παρουσία με 8 κλινικές, της Βορείου Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου η εταιρεία έχει παρουσία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και τα δορυφορικά διαγνωστικά κέντρα και γραφεία εκπροσώπησης, και, τέλος, της υπόλοιπης Ελλάδας μέσω ενός πανελλαδικού δικτύου συνεργαζόμενων διαγνωστικών κέντρων και ιατρών. Αυτό το ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί και το πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Β. Αποστολοπουλος έκανε αναφορά σε δυο βασικούς στρατηγικούς άξονες της εταιρείας:

1. Την αύξηση των εσόδων, κυρίως μέσω προϊόντων προστιθέμενης άξιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολοπουλος, η εταιρεία εστίασε την προσοχή της στην πρωτοβάθμια περίθαλψη με τη δημιουργία νέων προϊόντων πρωτοβάθμιας περίθαλψης αυξάνοντας σταδιακά το μερίδιο της στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και το ποσοστό εσόδων της από τη δραστηριότητα αυτή.

Η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα σχεδιασμού και υποστήριξης προγραμμάτων ανάλογα με την ανάγκη της πληθυσμιακής ομάδας.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη δημιουργία της Κάρτας Υγείας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που προσφέρει σημαντικά προνόμια στους κατόχους και την οποία ήδη κατέχει ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων, ενώ αναμένεται η δημιουργία νέων τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην προσέλκυση νέων συνεργατών ιατρών με υψηλό επιστημονικό κύρος και αναγνώριση.

Τέλος, τονίστηκε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ξεχωριστές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και με άλλες προσβλέποντας στον έλεγχο του κόστους και σε μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

2. Τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Ανέφερε σχετικά ότι η εταιρεία προχώρησε στην αναδιάρθρωσή της με τη δημιουργία νέων αποδοτικότερων διαδικασιών και την αναθεώρηση παλαιοτέρων, που στοχεύουν κυρίως στον περιορισμό του κόστους αλλά και την αποδοτικότερη λειτουργία της, οδηγώντας στην αύξηση των περιθωρίων κερδοφορίας.

Επιπλέον σημαντικός περιορισμός του κόστους προέρχεται και από τις οικονομίες κλίμακας από την κεντρική διαχείριση και την αντιμετώπιση του κόστους σε επίπεδο ομίλου.

Επιπλέον ο κ. Αποστολοπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά και στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας όπως αυτός έχει διαμορφωθεί, καθώς και στις προοπτικές των επόμενων ετών. Τόνισε ότι σταδιακά οι ισορροπίες στον κλάδο αποκαθίστανται μετά από δυο χρόνια ανισορροπιών και το επενδυτικό κοινό μπορεί πλέον ευκολότερα και ασφαλέστερα να διακρίνει τις προοπτικές των εταιρειών του κλάδου.

Τέλος, αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι η στρατηγική αποδίδει και η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε ανοδικό κύκλο και μάλιστα με αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που έγινε εμφανές από τη λογιστική κατάσταση του τριμήνου αλλά και του εξαμήνου.

Ειδικότερα για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, ο κ. Β. Αποστολόπουλος εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση προοιωνιζόμενα μια ιδιαίτερα θετική χρήση για την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v