Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθωωτική απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ΟΠΑΠ

Δικαίωσε τον ΟΠΑΠ απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με τη χρήση βάσης δεδομένων για το ”Στοίχημα”. Εναντίον της εταιρίας είχε κινηθεί νομικά η Fixtures Marketing, που είχε κατοχυρώσει το δικαίωμα χρήσης εμπορικών ονομάτων ορισμένων ομάδων ποδοσφαίρου. Τι εκτιμάται για το εννεάμηνο.

Αθωωτική απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ΟΠΑΠ
Δικαίωσε τον ΟΠΑΠ απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με τη χρήση της βάσης δεδομένων της Fixtures Marketing για το ”Στοίχημα”.

Εναντίον της εταιρίας είχε κινηθεί νομικά η Fixtures Marketing, που είχε κατοχυρώσει το δικαίωμα χρήσης εμπορικών ονομάτων ορισμένων ομάδων ποδοσφαίρου.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ”αθώωσε” τον ΟΠΑΠ με το αιτιολογικό ότι η δημιουργία ανάλογων βάσεων δεδομένων δεν συνιστά ουσιαστική επένδυση εκ μέρους της Fixtures Marketing και κατά συνέπεια δεν νομιμοποιείται να απαιτήσει προμήθειες.

Η Εurocorp Χρηματιστηριακή σχολιάζει ως θετική την εξέλιξη για τον ΟΠΑΠ, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να καταβάλει προμήθεια.

Εξάλλου, με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 12 αναλυτών, που συγκέντρωσε το Reuters, ο κύκλος εργασιών εννεαμήνου του ΟΠΑΠ θα ανέλθει στα 2.191 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά κέρδη εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 372,6 εκατ. ευρώ.

Η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 9/11 εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ θα αυξηθεί 30,7%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, διαμορφούμενος στα 2.180 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά κέρδη προβλέπει ενίσχυση 143%, στα 380 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ την τιμή στόχο των 18,7 ευρώ και τη σύσταση ”Buy”.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή από την πλευρά της προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα ενισχυθούν κατά 139%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περίοδου, διαμορφούμενα στα 372,1 εκατ. ευρώ, ενώ για τον κύκλο εργασιών εκτιμά πως θα αγγίξει τα 2.208 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 32,8%.

Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις της Proton, αφού προβλέπει καθαρά κέρδη εννεαμήνου στα 372,5 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 2.218 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 στις 11 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v