Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογή του Timotheus Hottges στο Δ.Σ. του ΟΤΕ

Η Έκτακτη Γ.Σ. της ΟΤΕ, στις 6/12/2011 ενέκρινε την αύξηση του αριθμού των μελών του Δ.Σ., από 10 σε 11. Ως 11ο μέλος εκλέχθηκε ο κ. Timotheus Hottges με τριετή θητεία ήτοι μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2015.

Εκλογή του Timotheus Hottges στο Δ.Σ. του ΟΤΕ
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΤΕ, στις 6/12/2011 ενέκρινε την αύξηση του αριθμού των μελών του Δ.Σ., από 10 σε 11. Ως 11ο μέλος  εκλέχθηκε ο κ. Timotheus Hottges με τριετή θητεία ήτοι μέχρι την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2015.

Ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με το υπ΄ αριθμ.2882 πρακτικό του, της 26ης Οκτωβρίου 2011, εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του την κα Claudia Nemat, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του κ. Roland Mahler και για το υπόλοιπο της θητείας του τελευταίου, ήτοι μέχρι την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας του έτους 2012.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο με το υπ' αριθμ.2886 πρακτικό του, της 15ης Νοεμβρίου 2011, εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του τον κ. Klaus Muller σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του κ. Rainer Rathgeber και για το υπόλοιπο της θητείας του τελευταίου, ήτοι μέχρι την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας του έτους 2012.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, συνεπεία της εκλογής του 11ου μέλους, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Μιχαήλ Τσαμάζ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος

Δημήτρης Τζουγανάτος Αντιπρόεδρος-Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Kevin Copp Εκτελεστικό μέλος

Timotheus Hottges Μη εκτελεστικό μέλος

Klaus Muller Μη εκτελεστικό μέλος

Claudia Nemat Μη εκτελεστικό μέλος

Στάθης Ανέστης Μη εκτελεστικό μέλος

Νικόλαος Καραμούζης Μη εκτελεστικό μέλος

Μιχαήλ Μπλέτσας Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Παναγιώτης Ταμπούρλος Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Βασίλης Φουρλής Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος 


Βιογραφικό Σημείωμα του κ. Timotheus Hottges

Ο κ. Timotheus Hottges, γεννημένος το 1962, είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για χρηματοοικονομικά θέματα και θέματα ελέγχου από το Μάρτιο του 2009.

Από το Δεκέμβριο 2006 μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών, ήταν μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ομίλου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας. Στη θέση αυτή ήταν υπεύθυνος για το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, καθώς και για τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση στη Γερμανία. Υπό την ηγεσία του, η σταθερή τηλεφωνία Γερμανίας κατέκτησε τη πρώτη θέση στην αγορά, σε επίπεδο νέων πελατών ADSL, και αναδείχθηκαν οι υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω Internet, Entertain, σε προϊόν ευρείας κατανάλωσης με σταθερή κερδοφορία.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση διαφόρων προγραμμάτων μείωσης κόστους στη σταθερή τηλεφωνία και στις Ευρωπαϊκές θυγατρικές κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Hottges ανέλαβε το πρόγραμμα ενίσχυσης αποδοτικότητας του Ομίλου της Deutsche Telekom «Save for Service». Από το 2005 και πριν συμμετάσχει στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ομίλου Deutsche Telekom, ο κ. Hottges ήταν υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων, ως μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης των διεθνών δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας. Από το 2000 μέχρι το τέλος του 2004 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών θεμάτων και θεμάτων Ελέγχου, πριν αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου Διοίκησης των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας Γερμανίας.

Ο κ. Hottges σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Μετά το πέρας των σπουδών του, εργάστηκε 3 χρόνια, ως υπεύθυνος έργου, σε συμβουλευτική εταιρεία. Στο τέλος του 1992 εντάχθηκε στον Όμιλο VIAG στο Μόναχο. Ήταν διευθυντής τομέα, το 1997, και αργότερα, μέλος του διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης, υπεύθυνος για θέματα ελέγχου, εταιρικού σχεδιασμού και εξαγορών και συγχωνεύσεων. Ως υπεύθυνος έργου, είχε κύριο ρόλο στη συγχώνευση της VIAG AG και της VEBA AG που σχημάτισαν την Ε.on AG στις 27 Σεπτεμβρίου, 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v