Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Κλιμάκωση αντίδρασεων από εργαζόμενους

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, ενώ τονίζουν πως αν εγκριθεί η προσφορά της κοινοπραξίας LukOil - Λάτση δημιουργείται ολιγοπωλιακό περιβάλλον στην ελληνική αγορά.

ΕΛΠΕ: Κλιμάκωση αντίδρασεων από εργαζόμενους
Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εξαγορά του 23% των ΕΛΠΕ από την κοινοπραξία της LukOil - Λάτση, ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με δηλώσεις των συνδικαλιστών των ΕΛΠΕ, φέρεται να επιβεβαιώνει ότι η τεχνική προσφορά των υποψηφίων αγοραστών, περιλαμβάνει και τη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την ΠΕΤΡΟΛΑ, αλλά, και να κάνει λόγο για προβλήματα μεταξύ της Lukoil και του Ομίλου Λάτση.

Αυτά βεβαίως, μεταφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης, ωστόσο κινούνται στο πλαίσιο της διάχυτης φημολογίας, ότι η προσφορά της εν λόγω κοινοπραξίας, δεν συμβαδίζει με τους όρους τους διαγωνισμού.

Παρ΄ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, η αξιολόγηση της προσφοράς (τεχνικό και οικονομικό τμήμα) αναμένεται σε περίπου 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δίμηνο διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των διεκδικητών.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν πως θα προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, καταγγέλλοντας πως στην περίπτωση που εγκριθεί η εξαγορά δημιουργείται ολιγοπωλιακό περιβάλλον στην ελληνική αγορά.

”Μπερδεμένη” - πάλι σύμφωνα με τους εργαζομένους - εμφανίζεται και η ίδια η διοίκηση των ΕΛΠΕ, στην οποία έχει δοθεί η τεχνική προσφορά της κοινοπραξίας και η οποία (διοίκηση) την εκτιμά ως απαράδεκτη και ατελή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v