Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις από την Praktiker

Νέες επενδύσεις με στόχο την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της προωθεί η Praktiker, η οποία παρά την πτώση της ζήτησης και το άμεσο πλήγμα που υφίσταται το λιανεμπόριο, εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο σημαντικής ανάπτυξης.

Νέες επενδύσεις από την Praktiker
Νέες επενδύσεις με στόχο την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της προωθεί η Praktiker Hellas, η οποία παρά την πτώση της ζήτησης και το άμεσο πλήγμα που υφίσταται το λιανεμπόριο, εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο σημαντικής ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η διοίκηση της Praktiker υπολογίζει ότι η αγορά του do it yourself ανέρχεται εγχωρίως μόνον στο 10% του μέσου ευρωπαικού όρου.

Εκτιμά δε ότι τόσο η ανάγκη για φθηνότερες λύσεις όσο και η σταδιακή εκπαίδευση του Ελληνα καταναλωτή θα αποδώσει καρπούς τα επόμενα χρόνια. Πάντως, το δίκτυο 13 καταστημάτων που διατηρεί σήμερα, σύμφωνα με τη διοίκηση της αλυσίδας υπεραποδίδει καθώς ένα εξ αυτών (το κατάστημα της Μεταμόρφωσης) αποτελεί το σημείο με τον υψηλότερο τζίρο (περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως) της Praktiker σε πανευρωπαική βάση.

Για το 2011, η αλυσίδα εκτιμά ότι θα παρουσιάσει πτώση πωλήσεων σε μονοψήφιο ποσοστό έναντι του 2010, όπου ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 250 εκατ.ευρώ.

Ολοκληρώνοντας κατά την προηγούμενη διετία επενδύσεις της τάξης των 13 εκατ. ευρώ, προωθεί νέα σχέδια, καθώς εντός του 2012 αναμένεται η ολοκλήρωση του νέου καταστήματος της στην Αλεξανδρούπολη, μια επένδυση ύψους 4,5 εκατ.ευρώ. Παράλληλα προωθεί σε μεσοπρόθεσμη βάση τη δημιουργία νέου Praktiker στη Γιαλού, ενώ εξετάζει τη δημιουργία ενός ακόμη σημείου στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v