Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Αύξηση 22,2% στα κέρδη ομίλου το 9μηνο

Αύξηση 22,2% εμφάνισαν σε ενοποιημένη βάση τα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου της Κρι Κρι, στα 4,28 εκατ. ευρώ. ενώ σε εταιρικό επίπεδο τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 21,1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περίοδου.

Κρι Κρι: Αύξηση 22,2% στα κέρδη ομίλου το 9μηνο
Αύξηση της τάξεως του 21,1% παρουσίασαν, σε εταιρικό επίπεδο, τα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου 2004 της Κρι Κρι διαμορφούμενα στα 4,1 εκ. ευρώ από 3,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), έφτασαν τα 5,6 εκ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 21,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η σημαντική αυτή άνοδος οφείλεται κατά βάση στην αύξηση των εσόδων από πωλήσεις και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κύκλος εργασιών, σε εταιρικό πάντοτε επίπεδο, ανήλθε στα 19,6 εκ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 20,2% σε σχέση με το 2003. Στην άνοδο αυτή συνετέλεσαν και οι νέοι κωδικοί σε προϊόντα παγωτού και γιαούρτης που λανσαρίστηκαν το τρέχον έτος.

Το μικτό περιθώριο κέρδους έφτασε το 49,9% από 47,1% το 2003, αποτέλεσμα των επενδύσεων σε κτίρια και μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και της προσπάθειας της διοίκησης για μείωση του κόστους παραγωγής.

Σε ενοποιημένη βάση, τα καθαρά κέρδη προ φόρων εμφάνισαν αύξηση 22,2%, ανερχόμενα σε 4,28 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 5,9 εκ. ευρώ από 4,7 εκ. ευρώ το εννιάμηνο του 2003 (αύξηση 25%). Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 20,95 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρι Κρι πραγματοποίησε, από την αρχή του έτους, επενδύσεις της τάξεως των 5 εκ. ευρώ, κυρίως σε μηχανολογικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ ο τραπεζικός της δανεισμός παραμένει μηδενικός, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με τα παραπάνω αποτελέσματα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο του έτους, λόγω της εποχικότητας των προϊόντων του Ομίλου και ιδιαίτερα του παγωτού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v