Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Τι προβλέπει η διοίκηση για 9μηνο - έτος

Την εκτίμηση ότι τα κέρδη προ φόρων και οι πωλήσεις της Intracom για το σύνολο του 2004 θα εμφανίσουν μικρότερη της περσινής υποχώρηση εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Δεληγιάννης, μιλώντας στη γ.σ. της εταιρίας. Για το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου δεν λήφθηκε απόφαση, καθώς δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία των 2/3.

Intracom: Τι προβλέπει η διοίκηση για 9μηνο - έτος
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την πρόβλεψη ότι θα επιβραδυνθεί η μείωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Intracom το 2004 έκανε πριν από λίγο, μιλώντας στη γ.σ. της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Δεληγιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δεληγιάννης προέβλεψε ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα ανέλθουν για το σύνολο του έτους σε 625 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας υποχώρηση 2,5% σε σχέση με πέρσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 44 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 13,04%.

Στο σύνολο 2003, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 639,4 εκατ. ευρώ (έχοντας υποχωρήσει κατά 20% έναντι του 2002), ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά απο δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 50,6 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση κατά 47,1%.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου και σύμφωνα πάντα με τον κ. Δεληγιάννη, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 445 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,81% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου στην ίδια περίοδο ήταν 29 εκατ. ευρώ (μείωση 13,94% έναντι του εννεαμήνου 2003) και το περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 26,4%.

Στο εννεάμηνο του 2003, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί στα 33,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 457,9 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2004 υπέγραψε νέες συμβάσεις ύψους 460 εκατ. ευρώ, είπε ο κ. Δεληγιάννης.

Σε επίπεδο μητρικής, ο τζίρος ανήλθε σε 350 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 27 εκατ. ευρώ και οι νέες συμβάσεις σε 288 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι στα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας περιλαμβάνονται και έσοδα από τα μερίσματα της Vodafone.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της γ.σ. των μετόχων, δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία των 2/3 ώστε να ληφθούν αποφάσεις, τόσο για το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους όσο και για αυτό της αλλαγής του σκοπού της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη γ.σ. της 22ας Ιουνίου 2004 είχε τεθεί θέμα επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Αποφάσεις ελήφθησαν σε ό,τι αφορά την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος διάθεσης κεφαλαίων που είχαν αντληθεί από την εισαγωγή της Intrasoft στο Χ.Α.

Ειδικότερα, δόθηκε διετής παράταση, ενώ τροποποιήθηκε η διάθεση κεφαλαίων ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Η γ.σ. αποφάσισε επίσης την εξαγορά ποσοστών που ανήκουν σε μετόχους της μειοψηφίας της Intrasoft International, ώστε η εταιρία να περιέλθει στον έλεγχο του ομίλου Intracom.

Το 69,7% της Intrasoft ελέγχεται από την Intracom. To υπόλοιπο ποσοστό της Intrasoft ελέγχεται κατά 14,7% από την Intrapar και κατά 15% από την Omnitech. Σημειώνεται πως ο κ. Σ. Κόκκαλης συμμετέχει κατά 90% στην Intrapar, ενώ ο κ. Π. Κόκκαλης ελέγχει το υπόλοιπο 10%.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του που δημοσιεύτηκε χθες αποφάσισε τη συνένωση των δύο δικογραφιών που στρέφονται κατά του κ. Σωκράτη Κόκκαλη και αφορούν την υπόθεση Στάζι και την υπεξαίρεση εις βάρος του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας.

Τα 10 συνολικά αδικήματα συνενώνονται ώστε να διεξαχθούν επ’ αυτών κοινές ανακριτικές ενέργειες από τον 4ο Ειδικό Ανακριτή, κ. Δημ. Βλάχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v