Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Προς αναδιάρθρωση δανεισμού

Την εκτίμηση πως η πρόβλεψη για κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ, κερδοφορίας EBITDA στα 200 εκατ. ευρώ και της καθαρής κερδοφορίας στα 100 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 είναι εφικτή, διατύπωσε ο πρόεδρος του ομίλου.

FF Group: Προς αναδιάρθρωση δανεισμού
Την εκτίμηση πως η πρόβλεψη για κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ, κερδοφορίας EBITDA στα 200 εκατ. ευρώ και της καθαρής κερδοφορίας στα 100 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 είναι εφικτή, διατύπωσε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μηνου, ο πρόεδρος του ομίλου FF Group, κ.Τζ.Κουτσολιούτσος.

Αν και παραδέχθηκε ότι ο όμιλος δέχεται πιέσεις στην εσωτερική αγορά, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη οι επιχειρήσεις δεν έχουν δεί τον πάτο της ύφεσης (εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2012, οπότε και αναμένει σταθεροποίηση), εκτίμησε ότι η παραπάνω πρόβλεψη είναι ασφαλής δεδομένων των στοιχείων εννεαμήνου αλλά και της συνεισφοράς της διεθνούς δραστηριότητας στο συνολικό κύκλο εργασιών του ομίλου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η υποχώρηση των λειτουργικών κερδών και των κερδών EBITDA κατά 6% και 4,6% αντίστοιχα οφείλεται αφενός σε συναλλαγματικές διαφορές, αλλά και στην επιβάρυνση που δέχθηκε ο όμιλος από την αύξηση του κόστους πρώτων υλών (χρυσός, ασήμι) αλλά και από την απορρόφηση των αυξήσεων του ΦΠΑ σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο ο τομέας κοσμημάτων ρολογιών και αξεσουάρ παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 6,3%, ο τομέα του ταξιδιωτικού εμπορίου κατά 14%, ενώ πτώση κατά 4,8% παρουσίασε η δραστηριότητα σε λιανική και χονδρική διανομή ένδυσης, καθώς και ο τομέας των πολυκαταστημάτων κατά 9,5%.

Αναδιάρθρωση δανεισμού

Ο κ.Κουτσολιούτσος ανέφερε πως ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου προκειμένου να επιμηκυνθεί μεγάλο μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του, ο οποίος στις 30/9/2011 διαμορφώνονταν στα 412,6 εκατ. ευρώ, καθώς δάνειο 240 εκατ. ευρώ έχει ωριμάσει και λήγει τον Ιούνιο του 2012. Υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις ο όμιλος θα επιτύχει την επιμήκυνση σημαντικού μέρους του δανεισμού του χωρίς δυσμενέστερους όρους, προχωρώντας έτσι και στην αποκλιμάκωση του. Στο εννεάμηνο ο καθαρός του ομίλου (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος) διαμορφώθηκε στα 564,3 εκατ.ευρώ ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στο τέλος της περιόδου στα 175,8 εκατ.ευρώ.

Η διοίκηση του ομίλου υπογράμμισε ότι στο εννεάμηνο εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές κατά 7 εκατ.ευρώ, καθώς και ότι οι εξοικονομήσεις που έχουν επιτευχθεί από τις συνέργιες της συγχώνευσης αγγίζουν στο εννεάμηνο τα 11,5 εκατ.ευρώ.

Τέλος ο κ.Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών (ήδη έχει επαναγοραστεί το 1%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v