Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Όλα τα σενάρια ανοικτά για το placement

Την επιλογή του placement για το 7% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΔΕΚΑ επανεξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων - μετοχοποιήσεων.

Εθνική: Όλα τα σενάρια ανοικτά για το placement
του Γιώργου Μαντέλα

Η πολύ καλή πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς το τελευταίο διάστημα και οι προσδοκίες για συνέχιση αυτής της ανόδου και κατά το προσεχές διάστημα έχουν ως αποτέλεσμα στο οικονομικό επιτελείο να επανεξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων – μετοχοποιήσεων.

Μολονότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του χρόνου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό επανέρχεται στο προσκήνιο η επιλογή του placement για το 7% των μετοχών της Εθνικής που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΔΕΚΑ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι έως πρόσφατα θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι αυτό το πακέτο θα κατέληγε και πάλι στην ίδια την Εθνική, μετά από μια συμφωνία επαναγοράς.

Τώρα όμως όλα τα σενάρια ξανά πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων και φαίνεται ότι οι κατ’ αρχήν αποφάσεις που είχαν ληφθεί στα τέλη του περασμένου μήνα μπαίνουν και πάλι στο μικροσκόπιο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το ζήτημα του 7% των μετοχών της Εθνικής, μια νύξη έγινε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε πριν από μία εβδομάδα ο διοικητής της τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v