Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλή τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ λέει η ΑΔΑΕ

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών (ΚΑΦΑΟ) του ΟΤΕ παρέχει με σημερινή διευκρινιστική ανακοίνωσή της η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ασφαλή τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ λέει η ΑΔΑΕ
Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών (ΚΑΦΑΟ) του ΟΤΕ παρέχει με σημερινή διευκρινιστική ανακοίνωσή της η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία επισημαίνει ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που έδωσαν λανθασμένη εικόνα αποδίδοντας την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της ΑΔΑΕ από τον πρόεδρό της κ. Λαμπρινόπουλο στην Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ η αναφορά του κ. Λαμπρινόπουλου σε περιστατικά όπου κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί μαγνητόφωνα παράνομης καταγραφής επικοινωνιών επισημάνθηκε ως σπάνιο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται σε εκτεταμένη κλίματα
Διευκρινίζεται μάλιστα, σημειώνει η ανακοίνωση, ότι τέτοιο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην ΑΔΑΕ στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Αρχή σημειώνει ακόμη ότι οι πάροχοι έχουν λάβει μέτρα ασφάλειας, με συνέπεια να έχουν περιοριστεί οι περιπτώσεις παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ειδικότερα δε αναφερόμενη στον ΟΤΕ τονίζει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή αυτόματο σύστημα τηλεπίβλεψης των ΚΑΦΑΟΥ, το οποίο επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης επέμβασης στους κατανεμητές και την άμεση αντίδραση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v