Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Προσύμφωνο πώλησης της Vivartia Cyprus

Ανακοινώθηκε η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και των Κυπρίων επιχειρηματιών Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενελάου Σιακόλα για την πώληση του 90% της εταιρείας VIVARTIA CYPRUS.

MIG: Προσύμφωνο πώλησης της Vivartia Cyprus
Στα πλαίσια στρατηγικών αποφάσεων του ομίλου VIVARTIA με επίκεντρο την ανάπτυξη των εργασιών της στην Ελλάδα και σε συνέχεια της από 29.9.2011 ανακοίνωσης της MIG αναφορικά με την προκαταρτική συμφωνία πώλησης της VIVARTIA CYPRUS LTD, θυγατρικής της εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ κατά 100%, ανακοινώνεται η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και των Κυπρίων επιχειρηματιών Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενελάου Σιακόλα για την πώληση του 90% της εταιρείας VIVARTIA CYPRUS LTD.
 
Το τίμημα ανέρχεται στα 42εκ. εκ των οποίων καταβλήθηκε προκαταβολή ποσού 4.2 εκ. ευρώ.

Η εν λόγω συμφωνία έχει ήδη λάβει την έγκριση από την αρμόδια Κυπριακή Αρχή Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση του τιμήματος.

Σημειώνεται ότι το 10% της Εταιρείας παραμένει στη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ενώ με την εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη παρουσία των προϊόντων της VIVARTIA (υπό τα σήματα ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ) στην Κύπρο μέσω συνέχισης της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών του ομίλου VIVARTIA που σήμερα εξάγουν τα προϊόντα τους στην Κύπρο και της VIVARTIA CYPRUS LTD.

Η μεταβίβαση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τις ταμειακές ροές του Ομίλου, ενώ εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το ποσό των 16 εκ. περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v