Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξετάζει τον πλήρη έλεγχο της Tellas (upd2)

Τον πλήρη έλεγχο της Tellas επιδιώκει η ΔΕΗ, εξαγοράζοντας το ποσοστό (50 συν 1 μετοχή) που κατέχει στην εταιρία η ιταλική Wind. H πορεία της Tellas. Oι λεπτομέρειες του σχεδίου. Οι αντιδράσεις της διοίκησης της ΔΕΗ στο δημοσίευμα του euro2day.gr

ΔΕΗ: Εξετάζει τον πλήρη έλεγχο της Tellas (upd2)
Τον πλήρη έλεγχο της Tellas επιδιώκει η ΔΕΗ εξαγοράζοντας το ποσοστό (50 συν 1 μετοχή) που κατέχει στην εταιρία η ιταλική Wind.

H θετική πορεία της Tellas αλλά και η διάθεση της Εnel, εταιρίας που ελέγχει τη Wind, να αποσυρθεί από τις τηλεπικοινωνίες φέρει τη διοίκηση της ΔΕΗ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς του ποσοστού της Wind.

Η πορεία της Tellas ύστερα από 18 μήνες λειτουργίας κρίνεται θετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εννεάμηνο του 2004 τα EBITDA της εταιρίας εμφανίζονται για πρώτη φορά θετικά, εξέλιξη που βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου αναμενόταν για το τέλος του 2006 ή τις αρχές του 2007.

Αναφορικά με τα μερίδια αγοράς, η Tellas έχει ήδη εξασφαλίσει 620 χιλ. συνδέσεις, που αναμένεται στο τέλος του 2004 να φθάσουν τις 700 χιλ., ενώ οι πρόβλεψεις μιλούν για 900 χιλ. συνδέσεις στο τέλος του 2006.

Στο Internet καταγράφει μέσα σε ένα χρόνο 248 εκατ. λεπτά, δεδομένα που ανεβάζουν τις προβλέψεις για τζίρο το 2004 στα 115 εκat. ευρώ και τις εκτιμήσεις για το 2005 στα 249 εκατ. ευρώ.

* Οι αντιδράσεις στο δημοσίευμα του euro2day.gr

Στο θέμα μέχρι στιγμής υπήρξε δήλωση του οικονομικού διευθυντή της ΔΕΗ, Γρηγόρη Αναστασιάδη στο Bloomberg, όπως και ενημερωτικό e-mail της Marfin Analysis.

Ειδικότερα, ο κ Αναστασιάδης, όπως αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα του euro2day.gr, δήλωσε ότι η ”πληροφορία που περιέχεται στο σχετικό άρθρο είναι ατεκμηρίωτη”, ενώ πρόσθεσε πως ”δεν σκοπεύουμε να αποκτήσουμε οποιοδήποτε ποσοστό”.

Έξάλλου, επικοινωνία με τη ΔΕΗ αναφορικά με την αγορά της συμμετοχής που έχει η Wind στην Tellas πραγματοποίησε η Marfin Analysis.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε report της, κατά τη διάρκεια της εν λόγω επικοινωνίας η διοίκηση της Επιχείρησης ανέφερε πως δεν προτίθεται να αποκτήσει το εν λόγω ποσοστό.

Xρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v