Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνυτήρια αναφορά κατά καταληψιών από ΔΕΗ

Μηνυτήρια αναφορά κατά καταληψιών (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) του κτιρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ, υπέβαλε σήμερα 21.11.2011, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο κ. Αρθούρος Ζερβός.

Μηνυτήρια αναφορά κατά καταληψιών από ΔΕΗ
Μηνυτήρια αναφορά κατά καταληψιών (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) του κτιρίου επί της οδού Μεσογείων 192-194, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ, υπέβαλε σήμερα 21.11.2011, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός.

Εξάλλου σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου, που εκδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2011 με τίτλο «Καμία αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος», η ΔΕΗ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Η εξόφληση λογαριασμών του ρεύματος, που συμπεριλαμβάνουν και τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς από τους καταναλωτές.

• Στις 18 Νοεμβρίου, εννέα εργάσιμες μέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 78% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχει ήδη εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν είχαν εξοφληθεί οι 67.140.

Πέραν των ανωτέρω η ΔΕΗ επισημαίνει ότι:

• Σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, οι εντολές αποκοπών σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στάλθηκαν κανονικά από τη μηχανογραφική υπηρεσία της ΔΕΗ.

Εν αναμονή νέας Υπουργικής Απόφασης σχετικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και η οποία ενδέχεται να επιφέρει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη, η Διοίκηση της Επιχείρησης έχει δώσει εντολή αναστολής των αποκοπών που σχετίζονται με τη μη εξόφληση λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος.

• Κανονικά συνεχίζονται και πραγματοποιούνται αποκοπές ρεύματος σε οφειλέτες που έχουν παλαιότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση και οι οποίες είναι άσχετες με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Ωστόσο, αυτό αφορά μόνο μια μικρή μειοψηφία των πελατών μας, καθώς η συντριπτική τους πλειονότητα συνεχίζει να εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v