Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πολυεθνική είσοδος στην αγορά ένδυσης

Ένα ακόμη ισπανικό σήμα ένδυσης εισέρχεται στην ελληνική αγορά, κάνοντας ντεμπούτο στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall. Πρόκειται για τη νεοσύστατη αλυσίδα γυναικείας ένδυσης με την επωνυμία Shana.

Νέα πολυεθνική είσοδος στην αγορά ένδυσης
Ένα ακόμη ισπανικό σήμα ένδυσης εισέρχεται στην ελληνική αγορά, κάνοντας ντεμπούτο στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall. Πρόκειται για τη νεοσύστατη αλυσίδα γυναικείας ένδυσης με την επωνυμία Shana, η οποία ανήκει στον ισπανικό όμιλο Comdipunt, έναν από τους σημαντικότερους παραγωγικούς και σχεδιαστικούς ομίλους διεθνώς, στους πελάτες του οποίου συμπεριλαμβάνεται και το ομοεθνές γκρουπ Inditex.

Στην Ελλάδα, την ευθύνη ανάπτυξης έχει αναλάβει η εταιρία Alimar S.A., μέλος του ομίλου Talima Venture Inc., στην οποία ανήκει το Athens Metro Mall. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρίας, μετά τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στις 25 Νοεμβρίου, το 2012 σχεδιάζεται η επέκταση της αλυσίδας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Η αλυσίδα Shana, αν και δημιουργήθηκε μόλις το 2011, αποτελώντας τον βραχίονα της Comdipunt στη λιανική, αναπτύσσεται ήδη επιθετικά και στην Ισπανία διαθέτει 150 καταστήματα. Παράλληλα, το σχέδιο ανάπτυξής της διεθνώς προβλέπει διπλασιασμό μεγεθών σε ετήσια βάση, καθώς ήδη έχει παραχωρήσει αντιπροσωπείες στη Μέση Ανατολή, στο Μεξικό και στη Ρωσία και πραγματοποιεί επαφές στην Ασία, στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Οι επιδόσεις του Athens Metro Mall

Με επιδόσεις που αναθεωρούν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κινείται το Athens Metro Mall, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2010. Ειδικότερα, η κίνηση στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου ήταν θετική, ωθώντας τις συνολικές πωλήσεις του κέντρου στα 60 εκατ. ευρώ για το πρώτο οκτάμηνο λειτουργίας του. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η διαχειρίστρια εταιρία του κέντρου, η Talima Venture, εκτιμά ότι ο αρχικός στόχος για κύκλο εργασιών της τάξης των 75 εκατ. ευρώ θα ξεπεραστεί άνετα και εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 95 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v