Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Αύξησε μικτά κέρδη και EBITDA στο Q3

Μικτά κέρδη ύψους 110 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 40,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Marfin Investment Group για το γ' τρίμηνο. Στα 2 δισ. η καθαρή θέση

ΜΙG: Αύξησε μικτά κέρδη και EBITDA στο Q3
Μικτά κέρδη ύψους 110 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 40,8 εκατ. ευρώ με αύξηση 308% σε τριμηνιαία βάση ανακοίνωσε η Marfin Investment Group για το γ' τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα εννεάμηνου 2011. Η άνοδος στις οικονομικές επιδόσεις των θυγατρικών εταιρειών το τρίτο τρίμηνο είχε ως αποτέλεσμα βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Ο όμιλος αναφέρει ενοποιημένες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο 450,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 10,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο που ήταν 408,6 εκατ. ευρώ) και EBITDA του τρίτου τριμήνου στα 40,8 εκατ. ευρώ (αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 308% έναντι του προηγούμενου τριμήνου που ήταν 10,0 εκατ. ευρώ )

Τα μικτά κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 110,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 73,5 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, αύξηση 49,8% έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εννεάμηνου ανήλθαν στα 1.208,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 1.355,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2010 ενώ οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες και μη δραστηριότητες είναι 125,4 εκατ. ευρώ και σημείωσαν σημαντική βελτίωση από τις συγκρίσιμες ζημίες 223,9 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η λογιστική απομείωση αξίας ενεργητικού. Σε εταιρικό επίπεδο οι ζημίες εννεάμηνου υπολογίζονται σε 6,6 εκατ. ευρώ

Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου υπολογίζεται σε 2,0 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει αξία 2,55 ευρώ ανά μετοχή, παρά την έντονη πτώση της αγοράς. Τα ρευστά διαθέσιμα σε εταιρικό επίπεδο ανέρχονται σε 267,4 εκατ. ευρώ

Το έτος αυτό επηρεάστηκε έντονα από την συνεχιζόμενη αναταραχή της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, η οποία επιδεινώθηκε το τρίτο τρίμηνο. Παρά τη γενική αστάθεια στη χώρα, πολλές από τις εταιρείες της MIG επέτυχαν να ενισχύσουν περαιτέρω και να διατηρήσουν τις ηγετικές θέσεις στις αγορές τους, ενώ προωθούσαν καινοτόμες ιδέες στην αγορά. Επιπλέον το τρίτο τρίμηνο έφερε τις πρώτες ενδείξεις θετικών τάσεων στην απόδοσή τους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεάμηνου ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG κ. Διονύσης Μαλαματίνας, δήλωσε:

«Με αυτά τα ισχυρότερα λειτουργικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι εταιρείες του ομίλου μας έχουν δείξει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης των οικονομικών αποδόσεων παρά την επιδείνωση της αγοράς και την συνεχιζόμενη ύφεση στο εσωτερικό περιβάλλον. Οι εταιρείες μας συνεχίζουν να διατηρούν τις ηγετικές θέσεις στις αγορές τους, και πιο σημαντικό συνεχίζουν να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό αυτή την δύσκολη εποχή.

Ο Όμιλος έχει δρομολογήσει διοικητικές αναδιαρθρώσεις σε εταιρείες του χαρτοφυλακίου για την καλύτερη εφαρμογή της στρατηγικής μας που επικεντρώνεται στον περιορισμό του κόστους και την επιστροφή στην κερδοφορία. Επιπλέον με την ολοκλήρωση της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που ανακοινώθηκε την 1η Νοεμβρίου, ο όμιλος θα είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να κατοχυρώσει την θέση του στην αγορά και να αξιοποιήσει τις σημαντικές παρουσιαζόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Τέλος, η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που ανακοινώθηκε με τον όμιλο Abu Dhabi/ Privinvest δείχνει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Ομίλου, την στρατηγική που έχει υιοθετηθεί και τις προοπτικές για το μέλλον. Ο νέος επενδυτής, μαζί με το Dubai Group καθώς και τους άλλους κύριους μετόχους του Ομίλου θα προσθέσουν σημαντική αξία στις προσπάθειες της MIG να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο ώστε να δημιουργηθεί μακροχρόνια αξία για όλους τους μετόχους μας.»


Eως το τέλος του 2012 η συμφωνία με Abu Dhabi

Η στρατηγική συνεννόηση με τον όμιλο εταιριών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (ADM) αναμένεται να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2012, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η MIG, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Όπως αναφέρει η MIG, η ADM αναμένεται ότι θα καταστεί μέτοχος στη MIG εντός των επόμενων ημερών. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της θα καθοριστεί από την επίτευξη συμφωνίας με σημαντικούς υφιστάμενους μετόχους για την πώληση μετοχών τους, όμως βάσει των μέχρι στιγμής ενδείξεων το αρχικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να είναι μικρότερο του 5%. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την από 1/11/2011 ανακοίνωση της εταιρίας, το διοικητικό συμβούλιό της έχει αποφασίσει την έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) σε 2 σειρές, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Λόγω των διαρκών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και στο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της ADM αλλά και των βασικών μετόχων της MIG για το ύψος της συμμετοχής τους στο ΜΟΔ αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της περιόδου ασκήσεως των δικαιωμάτων προτίμησης.

Ακόμη, το ποσοστό συμμετοχής της MIG στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. / Σκαραμαγκάς (HSY) θα αποφασιστεί από τα δύο μέρη εντός των επόμενων ημερών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομικού και οικονομικού ελέγχου της HSY από τη MIG. Το μέγεθος αυτό αναμένεται να είναι ποσοστό μικρής μειοψηφίας που θα αποκτηθεί με «συμβολικό» τίμημα και με κύριο «αντάλλαγμα» τη συνδρομή της MIG για τη διαχείριση της επένδυσης που έχει ήδη κάνει η ADM στην Ελλάδα.

Τέλος, διαρκής «αίρεση» από την οποία εξαρτάται η πορεία της στρατηγικής συνεννόησης με την ADM αλλά και του ενδιαφέροντος όλων των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα ή σε ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας

Παράλληλα, η ΜΙG δηλώνει ότι θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v