Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank

Εγκρίθηκε η συγχώνευση των Alpha Bank & Eurobank από τις Γ.Σ. των δύο τραπεζών, με σχέση ανταλλαγής για τη Eurobank 7 παλαιές προς 1 νέα μετοχή της νέας τράπεζας και μία προς μία για την Alpha Bank. Προς ΑΜΚ 1,2 δισ..

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank
Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank από το σώμα των μετόχων της πρώτης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, με σχέση ανταλλαγής 7 μετοχές της Eurobank προς 5 νέες μετοχές της Alpha Eurobank και 1 παλαιά μετοχή της Alpha προς 1 νέα μετοχή της Alpha Eurobank.  

Η γενική συνέλευση έγινε σε ήρεμο κλίμα.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε και η γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank, η οποία ενέκρινε τη συγχώνευση με την Alpha Bank

Στόχος των δύο τραπεζών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, είναι η ενιαία τράπεζα Alpha Eurobank να αρχίσει να λειτουργεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

"H συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα και θα κάνει τη διαφορά για την Ελλάδα του αύριο", τόνισε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος και πρόσθεσε ότι σαφώς οι σημερινές αποτιμήσεις είναι χαμηλές, αλλά και στην περίπτωση όπου η κατάσταση ομαλοποιηθεί δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα επίπεδα του παρελθόντος.

Για την αύξηση κεφαλαίου, την οποία θα προχωρήσει η νέα τράπεζα, είπε ότι θα είναι 1,2 δισ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την άνοιξη του 2012, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα επισφαλή δάνεια, είπε ότι η Alpha Bank δεν έχει δώσει «στραβά δάνεια» και το πρόβλημα εντοπίζεται στα ομόλογα και στις χρηματοδοτήσεις του ελληνικού δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v