Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συμμαχία MIG με Abu Dhabi

Νέα μεγάλη επένδυση αραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Η Abu Dhabi Mar προχωρά σε στρατηγική συμμαχία με τη MIG. Στόχος οι επενδύσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή. Οι λεπτομέρειες. Δήλωση Βγενόπουλου.

Στρατηγική συμμαχία MIG με Abu Dhabi
Νέα μεγάλη επένδυση αραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.  Η Abu Dhabi Mar, που έχει ισχυρούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια του Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τη MIG με σκοπό την από κοινού αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Με βάση τη συμφωνία, η Abu Dhabi Mar θα αποκτήσει μετοχική θέση αλλά και εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της MIG. Πρόκειται για το δεύτερο κρατικό fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αποκτά θέση στη MIG, μετά το Dubai Group, που ελέγχει το 17% της ελληνικής εταιρίας.  
 

Από την πλευρά της, η Marfin Investment Group θα καταστεί μέτοχος στα Ελληνικά Ναυπηγεία, με αντίστοιχη εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι η Abu Dhabi Mar ελέγχει το 75% των Ελληνικών Ναυπηγείων, με τη γερμανική ThussenKrupp να διατηρεί μερίδιο 25%.

Η Abu Dhabi Mar είναι εταιρία holding με έντονη δραστηριοποίηση στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο με ναυπηγεία στη Γαλλία, στη Γερμανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και , σύμφωνα με πληροφορίες, το 70% των μετοχών της ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Αμπού Ντάμπι.   

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η MIG, "ήρθε σε στρατηγική συνεννόηση με τον όμιλο εταιριών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (ADM), ώστε να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν από κοινού επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με αυτήν τη συνεννόηση, προβλέπεται ότι:

1. Η ADM θα καταστεί μέτοχος ή και επενδυτής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στη MIG, ύψους που θα καθοριστεί, το συντομότερο, πρακτικά, δυνατό. Ταυτόχρονα, ο κ. Iskandar Safa, Πρόεδρος της ADM, θα εκλεγεί Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της MIG.

2. Η MIG θα καταστεί μέτοχος στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε/Σκαραμαγκάς (HSY), ύψους που θα καθοριστεί, αποκτώντας θέση στο διοικητικό συμβούλιο της HSY και θα βοηθήσει στη διοίκηση της εταιρίας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρούμε τον όμιλο εταιριών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP υπό την ηγεσία του κ. Iskandar Safa έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό επενδυτή για τη MIG. Σε ένα περιβάλλον πολλών προκλήσεων, ο νέος μας επενδυτής με τους υπάρχοντες μετόχους της MIG θα προσθέσει σημαντική αξία στις προσπάθειες της MIG να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v