Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένα καύσιμα στην ίδια τιμή από τη Shell

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει την κρίση μία εταιρεία, είναι να προσφέρει στον πελάτη νέα, βελτιωμένα καλύτερα προϊόντα, χωρίς επιπλεόν επιβαρύνσεις.

  • του Μιχάλη Καιταντζίδη
Βελτιωμένα καύσιμα στην ίδια τιμή από τη Shell
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει την κρίση μία εταιρεία, είναι να προσφέρει στον πελάτη νέα, βελτιωμένα καλύτερα προϊόντα, χωρίς επιπλεόν επιβαρύνσεις.

Με τη λογική αυτή, τα στελέχη της Coral, εταιρείας του ομίλου Μοτορ Οιλ και δικαιούχου των σημάτων Shell στην Ελλάδα, παρουσίασαν στην Ελληνική αγορά τα νέα καύσιμα Shell FuelSave.

Τα καύσιμα αυτά θα υποκαταστήσουν την απλή αμόλυβδη των 95 οκτανίων και το πετρέλαιο κίνησης, ενώ η τιμή τους θα είναι ίδια με τα καύσιμα που υποκαθιστούν.

Ο Γιώργος Θωμαΐδης, γενικός διευθυντής της Coral, παρουσιάζοντας τα νέα καύσιμα, τόνισε ότι τα πρόσθετα με τα οποία έχουν ενισχυθεί, επιτρέπουν την εξοικονόμηση 1 λίτρου σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ.
 
Αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση των απωλειών ενέργειας που προκύπτει από την τριβή και τη συσσώρευση ιζημάτων στο σύστημα καυσίμου, με αποτέλεσμα το νέο πρωτοποριακό καύσιμο να βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου σε κάθε γέμισμα.

Το νέο πετρέλαιο κίνησης Shell FuelSave Diesel είναι επιστημονικά σχεδιασμένο να έχει πιο γρήγορη ανάφλεξη και αποτελεσματικότερη καύση από το απλό πετρέλαιο κίνησης.

Περιλαμβάνει ειδικά απορρυπαντικά συστατικά τα οποία κρατούν τα μπεκ ψεκασμού καθαρά και αποτρέπουν τη συσσώρευση ιζημάτων στον κινητήρα του αυτοκινήτου, βοηθώντας έτσι στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου.

Οι καταναλώσεις

Αναφορικά με τις καταναλώσεις καυσίμων κίνησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coral η πτώση συνεχίζεται. Έναντι του 2009 αυτή ανέρχεται σε περίπου 20%, εκτιμά ο κ. Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς πέρυσι έγινε αποθεματοποίηση των καταναλωτών ενόψει της αύξησης του ειδικού φόρου. Για τους πωλούμενους όγκους από την Coral, o κ. Θωμαΐδης εκτιμά την πτώση σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο επισημαίνει ότι το μερίδιο της εταιρείας στις συνολικές πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας αυξήθηκε κατά 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v