Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: «Επεσαν» οι υπογραφές για την ΕΣΣΕ

Στην υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) που είχαν συμφωνήσει από τον Σεπτέμβριο, προχώρησαν η Διοίκηση του ΟΤΕ και το προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: «Επεσαν» οι υπογραφές για την ΕΣΣΕ
Στην υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) που είχαν συμφωνήσει από τον Σεπτέμβριο, προχώρησαν η Διοίκηση του ΟΤΕ και το προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Η σύμβαση υπεγράφη ως είχε συμφωνηθεί χωρίς να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές.
Σε ανακοίνωσή του ΟΤΕ επισημαίνει ότι με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης επιτυγχάνονται:

* Εξασφάλιση της απασχόλησης για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ
. Η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, ούτε θα επιβάλει εκ περιτροπής εργασία κατά τη διάρκεια ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.

* Μείωση κόστους προσωπικού. Οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.

* Μείωση εβδομαδιαίου ωραρίου. Το ωράριο πλήρους απασχόλησης διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως κατά την τριετία 2012-2014.

Τσαμάζ: Η Σύμβαση διασφαλίζει την απασχόληση και την ομαλή λειτουργία του ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σε δηλώσεις του για την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την εταιρεία, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράψαμε σήμερα μπορεί να διασφαλίσει την απασχόληση και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Η υπογραφή της συμφωνίας δεν πρέπει να αποτελεί λόγο εφησυχασμού. Είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία ανταγωνιστική και αποδοτική εταιρεία, ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, να συμβάλουμε στην πρόοδο της χώρας και να ενισχύσουμε την αξία της.»

Κούτρας: Σύμβαση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την τις προοπτικές του ΟΤΕ

Από την πλευρά του Πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ κ. Παναγιώτης Κούτρας σημείωσε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και οι εργαζόμενοι με αίσθημα ευθύνης προχωρήσαμε στην υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης με γνώμονα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προοπτική της επιχείρησης.»

Πολύμηνη διαπραγμάτευση

Η υπογραφή της σύμβασης που επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση, καθώς να θυμίσουμε ότι η ΣΣΕ δεν υπογράφηκε το 2010 λόγω των διαφωνιών των δύο πλευρών, θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για τον ΟΤΕ καθώς εξασφαλίζει εργασιακή ειρήνη σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στην οποία βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές απώλειες τις οποίες προκαλεί ο ισχυρός ανταγωνισμός αλλά και η σοβαρή οικονομική κρίση που επηρεάζει αρνητικά συνολικά τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ετέθη από την πλευρά της διοίκησης θέμα άρσης της μονιμότητας για το σύνολο του προσωπικού του ΟΤΕ αλλά και κατάργησης σειράς προνομίων που είχαν εξασφαλίσει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια.

Λογαριασμός Νεότητας

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συζητήσεις ανάμεσα στην Διοίκηση του ΟΤΕ και την ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ για το θέμα του Λογαριασμού Νεότητας που παραμένει σε εκκρεμότητα, αφού στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Πρόκειται για ένα θέμα αρκετά δύσκολο που αφορά στα παιδιά των εργαζομένων στον ΟΤΕ με την Διοίκηση του Οργανισμού να επιθυμεί δραστικό περιορισμό του κόστους που επιφέρει στην λειτουργία του η διατήρηση του Λογαριασμού Νεότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v