Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Διευκρινίσεις για την άσκηση της ΕΒΑ

Σε απάντηση του από 27/10 ερωτήματος της ΕΚ, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι ουδεμία προνομιακή πληροφορία βρίσκεται στην κατοχή της αναφορικά με το εκτιμώμενο αναγκαίο κεφαλαιακό περιθώριο προστασίας της Τράπεζας.

Εθνική: Διευκρινίσεις για την άσκηση της ΕΒΑ
Η Εθνική Τράπεζα, απαντώντας σε ερώτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίζει ότι δεν έχει σήμερα στην κατοχή της πληροφορίες που να συνιστούν "προνομιακή πληροφόρηση" κατά την έννοια των διατάξεων του Ν.3340/2005, οι οποίες να συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα της νέας διαδικασίας καθορισμού "πρόσκαιρου κεφαλαιακού περιθωρίου προστασίας" που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) την 26.10.2011.

Οπως τονίζει η Εθνική Τράπεζα, η αναλυτική μεθοδολογία της ΕΒΑ, βάσει της οποίας εκτιμήθηκαν τα αναγκαία κεφαλαιακά περιθώρια για Core Tier 1 δείκτη κεφαλαιακών απαιτήσεων 9%, δημοσιοποιήθηκε στις 27.10.2011, μαζί με τα αποτελέσματα ανά χώρα. Ειδικά για την Ελλάδα, η ΕΒΑ γνωστοποίησε μόνο ότι κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπερκαλύπτουν τα υπολογιζόμενα σύμφωνα με την ΕΒΑ αναγκαία κεφάλια για τη διαμόρφωση του Core Tier 1 δείκτη στο 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v