Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προς αντικατάσταση πετρελαϊκής μονάδας

Την αντικατάσταση της πετρελαϊκής μονάδας του Αλιβερίου, με σύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 300 MW, αναμένεται να αποφασίσει στην αυριανή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στο πλαίσιο ενός συνολικότερου προγράμματος αντικατάστασης παλαιών μονάδων, συνολικής ισχύος 1.600 MW.

ΔΕΗ: Προς αντικατάσταση πετρελαϊκής μονάδας
της Χρύσας Λιάγκου

Την αντικατάσταση της πετρελαϊκής μονάδας του Αλιβερίου, με σύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 300 MW, αναμένεται να αποφασίσει στην αυριανή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Η εισήγηση της διοίκησης της Επιχείρησης εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου προγράμματος αντικατάστασης παλαιών μονάδων, συνολικής ισχύος 1.600 MW που στηρίζεται στο Ν3175/2003.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η αναδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ στη βάση της βέλτιστης οικονομικότητας και αποδοτικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιχείρηση πραγματοποίησε μελέτη για τη σειρά προτεραιότητας αντικατάστασης των μονάδων. Πρώτη είναι αυτή του Αλιβερίου, ενώ δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί το λιγνιτικό συγκρότημα της Πτολεμαίδας.

Στο μεταξύ, η ΔΕΗ σχεδιάζει και την επέκτασή της στα Βαλκάνια και σε αυτό το πλαίσιο έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της σε αντίστοιχους διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση συνολικά 8.160 MW σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Στο ίδιο πλαίσιο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στα Σκόπια, το Κόσοβο και την Αλβανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v