Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Στήριξη Αλογοσκούφη σε σχέδιο Βουρλούμη (upd)

Την κυβερνητική στήριξη στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ εξέφρασε ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο πρακτορείο Bloomberg, ενώ προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση αυτή. Εξάλλου, σήμερα ανοίγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές για την απόκτηση αδειών τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία.

OTE: Στήριξη Αλογοσκούφη σε σχέδιο Βουρλούμη (upd)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την κυβερνητική στήριξη στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρωινό report της Marfin Analysis, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προανήγγειλε ακόμη ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν τις αλλαγές.

Εξάλλου, σήμερα ανοίγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές για την απόκτηση αδειών τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αρμόδιο υπουργείο Επικοινωνιών έχουν κατατεθεί δύο προσφορές από τις εταιρίες Mobifon και Orange Romania.

Η Mobifon ανήκει στην καναδική εταιρία Τelesystem International Wireless και η Orange Romania είναι θυγατρική της France Telecom.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρουμανική αγορά δραστηριοποιούνται 4 εταιρίες με περίπου 8,3 εκατ. συνδρομητές, ενώ ο πληθυσμός της χώρας είναι 21,5 εκατ.

Μία από τις 4 εταιρίες ανήκει στην εταιρία Rom Telecom, πλειοψηφικό πακέτο της οποίας κατέχει ο ΟΤΕ. Οι άδειες εκτιμάται ότι θα κοστίζουν περίπου 35 εκατ. ευρώ έκαστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v