Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Bank: Αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

Αύξηση 36,8% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2004, διαμορφούμενα στα 305 εκατ. ευρώ, από 223 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν αύξηση 37,6%. Δείτε τις αναλυτικές καταστάσεις για τα μεγέθη της μητρικής και του ομίλου.

Αlpha Bank: Αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου
Κατά 36,8% αυξήθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2004, διαμορφούμενα στα 305 εκατ. ευρώ, από 223 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν αύξηση 37,6% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank για το εννεάμηνο, καθώς τα τοποθετούσαν στα 307,28 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο τρίτου τριμήνου τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) του ομίλου της Alpha Bank παρουσιάζουν κάμψη 28,22%, συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2004, καθώς υποχώρησαν στα 86,5 εκατ. ευρώ, από 120,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι προβλέψεις της αγοράς προέβλεπαν πτώση 25,3% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου, έναντι του δευτέρου, τα κέρδη του οποίου είχαν ενισχυθεί από έσοδα ύψους 38,4 εκατ. ευρώ, που είχαν προέλθει από την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services.

Αναλυτικότερα και όσον αφορά στο εννεάμηνο τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 53,5%, καθώς ανήλθαν σε 317,2 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 206,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ το καθαρό έσοδο τόκων αυξήθηκε κατά 17% στα 766,4 εκατ. ευρώ, από 654,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 22,6%, διαμορφούμενα σε 258,4 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 210,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο δείκτης λειτουργικών δαπανών προς έσοδα ανήλθε σε 48,6% και η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 19.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Alpha Bank, οι χορηγήσεις προς ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 27,6% και 11,5% αντιστοίχως στο εννεάμηνο, ενώ τα επιμεριζόμενα κέρδη προ φόρων του Τομέα Εργασιών Δικτύου σημείωσαν αύξηση 56,2%, στα 250,8 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως τα έσοδα από καθαρά τραπεζικές εργασίες αυξάνονται σταθερά, ενώ συνεχίζεται η συγκράτηση των εξόδων και σημειώνεται παράλληλα πως τα επαναλαμβανόμενα έσοδα αυξάνονται με ρυθμό 17,9% ετησίως, ενώ το λειτουργικό κόστος αυξάνεται μόνο κατά 4,1%.

Επίσης, επισημαίνεται πως οι διεθνείς δραστηριότητες επεκτείνονται δυναμικά, καθώς οι χορηγήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αυξάνονται με ταχύ ρυθμό 21% ετησίως, με τα κέρδη από τις εργασίες της Alpha Bank στην εν λόγω περιοχή να συμβάλλουν κατά 9% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Γιάννης Κωστόπουλος, δήλωσε:

”Η ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων συμπίπτει με το πέρας των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο 2004, τους οποίους με υπερηφάνεια στηρίξαμε ως Επίσημη Τράπεζα.

Η εμπειρία αυτή μας βοήθησε σημαντικά στη στρατηγική μας επιλογή για ανάπτυξη των εργασιών ιδιωτών και ισχυροποίησε τη θέση μας στην αγορά.

Για τη διατήρηση της αναπτυξιακής και κερδοφόρου πορείας μας, αξιοποιούμε τις ανταγωνιστικές μας δυνατότητες για πραγματοποίηση υψηλών και επαναλαμβανόμενων εσόδων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε περαιτέρω την αποτελεσματικότητά μας μέσω λειτουργικού ανασχεδιασμού, καθώς οι εργασίες μας επεκτείνονται δυναμικά εντός και εκτός Ελλάδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v