Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο έως το 2015

Την απόλυτη κυριαρχία της Forthnet – Nova στο εγχώριο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό στερέωμα επιβεβαιώνει η συμφωνία για τα δικαιώματα των κορυφαίων διασυλλογικών οργανώσεων, UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Forthnet: Πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο έως το 2015
Την απόλυτη κυριαρχία της Forthnet – Nova στο εγχώριο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό στερέωμα επιβεβαιώνει η συμφωνία για τα δικαιώματα των κορυφαίων διασυλλογικών οργανώσεων, UEFA Champions League και UEFA Europa League για την τριετία 2012-2015.

Με την εν λόγω συμφωνία ο Όμιλος Forthnet απέκτησε το δικαίωμα live προβολής 128 αγώνων του UEFA Champions League για κάθε αγωνιστική σεζόν της τριετίας 2012-2015. Το εν λόγω δικαίωμα περιλαμβάνει όλους τους αγώνες της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα ελληνικής ομάδας, όλους τους αγώνες της Τετάρτης, εκτός από τον αγώνα πρώτης επιλογής, ο οποίος θα μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, καθώς και στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες του διημέρου.

Για τη διοργάνωση UEFA Europa League, στην ψηφιακή πλατφόρμα της Nova εκχωρήθηκε το δικαίωμα live προβολής 190 αγώνων για κάθε αγωνιστική σεζόν της τριετίας 2012-2015.

Το δικαίωμα προβολής αφορά όλους τους αγώνες της Πέμπτης για το UEFA Europa League, εκτός από τον αγώνα πρώτης επιλογής, καθώς και τα στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες της ημέρας. Η επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας αποτελεί αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι στον εν λόγω διαγωνισμό «κονταροχτυπήθηκαν» η Forthnet – Nova και ο ΟΤΕ.

Τεχνογνωσία και εμπειρία

Πληροφορίες για το τίμημα της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό είναι χαμηλότερο από ποσό των 60 εκατομμυρίων που ζητούσε αρχικώς η Τ.Ε.Α.Μ.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της Forthnet – Nova δεν ήταν η υψηλότερη οικονομικά ωστόσο εκείνο που φαίνεται ότι βάρυνε στην τελική απόφαση είναι η τεράστια τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχει αποκτήσει η Nova στην πολυετή παρουσία της στην κάλυψη κορυφαίων αθλητικών γεγονότων.

Η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League έρχεται να προστεθεί στην συμφωνία της εταιρείας με την Superleague τους αγώνες της οποίας η Forthnet – Nova θα μεταδίδει έως το 2015.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας με τις συμφωνίες αυτές η εταιρεία θωρακίζεται έναντι των ανταγωνιστών τους και ιδίως του ΟΤΕ έως και το 2015. Να σημειώσουμε ότι ήδη από την επέκταση της συμφωνίας με την Superleague η οποία έφερε στην Forthnet – Nova τους αγώνες του πρωταθλητή Ολυμπιακή η εταιρεία καταγράφει ήδη σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα σε επίπεδο συνδρομητών.

ΑΜΚ 30 εκατομμυρίων ευρώ

Να σημειώσουμε τέλος ότι η γενική συνέλευση των μετόχων της Forthnet αναμένεται στις 27 του μήνα να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.
 
Στην αύξηση που θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας στόχος των οποίων είναι να ενισχύσουν την εταιρεία με επιπλέον ρευστότητα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το χρηματοοικονομικό περιβάλλον της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v