Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Απόφαση για εθελουσία με πολλά ερωτήματα

Σάλος έχει ξεσπάσει στην αγορά ως προς την απόφαση που πήρε το ΔΣ της 30ής/9, βάσει της οποίας ενέκρινε το πλέον... γενναίο ως προς το ύψος των αποδοχών πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 150 εργαζομένους.

ΤΤ: Απόφαση για εθελουσία με πολλά ερωτήματα
Σάλος έχει ξεσπάσει στην αγορά ως προς την απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της 30ής Αυγούστου του ΤΤ, βάσει της οποίας ενέκρινε το πλέον... γενναίο ως προς το ύψος των αποδοχών πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 150 εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διοικητικό συμβούλιο της 30ής Αυγούστου υπήρξε μόνο ένα στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που καταψήφισε την απόφαση.

Μάλιστα, το στέλεχος αυτό κατέστησε με σαφή τρόπο τη διαφοροποίησή του τόσο προφορικά κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου όσο και γραπτώς με σχετική επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Τ.Τ., κ. Κλ. Παπαδόπουλο.

Κι ενώ στο εν λόγω διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκαν οι όροι του... προκλητικού για τα δεδομένα της οικονομίας προγράμματος εθελούσιας εξόδου, παραμένει σε εκκρεμότητα η σύγκληση Δ.Σ. με στόχο την έγκριση της υλοποίησής τους.

Η διοίκηση της τράπεζας στο διοικητικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου δεν επανέφερε το θέμα, ωστόσο το προσωπικό έχει υποβάλει πάνω από 150 αιτήσεις ένταξης σε αυτό.

Η οροφή στο ύψος της αποζημίωσης για όσους εργαζομένους κάνουν χρήση του προγράμματος ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, όπως η καταβολή όλων των μισθών για όσα χρόνια απομένουν έως τη συνταξιοδότηση ενός εργαζομένου κ.ά.

Τι απαντά το Γραφείο Τύπου

Η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σχολιάζοντας το θέμα, απαντά μέσω του γραφείου Τύπου ότι όντως εγκρίθηκε καταρχήν η σχετική πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της 30ης Αυγούστου, αλλά αυτή δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, καθώς εκκρεμούν μια σειρά από άλλες εγκρίσεις.  

Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι "η πρόταση", όπως τη χαρακτηρίζει η διοίκηση, κυκλοφόρησε με τη μορφή εγκυκλίου αμέσως μετά το διοικητικό συμβούλιο σε όλα τα καταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αναρτήθηκε και στο intranet της τράπεζας.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, επισημαίνεται:

"Σχετικά με αναφορές για το πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η Τράπεζα θα ήθελε να διευκρινίσει ότι σε συνέχεια της προσπάθειας για μείωση λειτουργικού κόστους, εξετάζει κίνητρα αποχώρησης για το προσωπικό της και βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης δεν μπορεί να είναι αντίθετο της στρατηγικής επιλογής της μείωσης λειτουργικού κόστους και όλες οι παράμετροι εξετάζονται με αυτό και μόνο το αντικειμενικό κριτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, το κόστος των κινήτρων, εάν και εφόσον εγκριθεί, θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που η τράπεζα θα έχει από την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας του προσωπικού για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος ανά εργαζόμενο δεν ξεπερνά τα 80.000 ευρώ και αυτό έχει ως στόχο την μείωση κόστους μισθοδοσίας κατά 18% σε ετήσια βάση.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να εξετάζει τέτοιου είδους κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συνεχίσει να το κάνει με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πελατών, των μετόχων και του προσωπικού του".


Η γενική συνέλευση

Αναβλήθηκε, λόγω μη επίτευξης απαρτίας, η γενική συνέλευση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα, 30 Νοεμβρίου. 

Η επαναληπτική ΓΣ θα θα πραγματοποιηθεί την 11η Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v