Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Ομολογιακό δάνειο ύψους έως 10 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ποσού έως 10.000.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με κύριο σκοπό την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού, ενέκρινε σήμερα 25 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Ικτίνος, με απαρτία 66,747%.

Ικτίνος: Ομολογιακό δάνειο ύψους έως 10 εκατ. ευρώ
Την έκδοση ομολογιακού δανείου ποσού έως 10.000.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με κύριο σκοπό την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού, ενέκρινε σήμερα 25 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Ικτίνος, με απαρτία 66,747%.

Ειδικότερα, ποσό 6,450 εκατ. ευρώ του ομολογιακού θα κατευθυνθεί για τη κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου, λήξης 18 Ιανουαρίου του 2005.

Κατά τη διάρκεια της γ.σ. επισημάνθηκε ότι το έτος 2004 αποτελεί την επετειακή χρήση των τριάντα ετών από την ημερομηνία ίδρυσης της Ικτίνος το 1974.

Όπως επισημάνθηκε, μετά από σταθερά και συνεχή ανοδική πορεία τόσο του κύκλου εργασιών, όσο και της κερδοφορίας όλα αυτά τα χρόνια, η Ικτίνος, εφαρμόζοντας επιτυχημένες στρατηγικές ανάπτυξης και πλέον κατάφερε να φτάσει σήμερα σε ηγετική δύναμη του κλάδου των εν γένει μαρμάρων γρανιτών και διακοσμητικών πετρωμάτων αποκτώντας καθετοποιημένη μορφή επιτυγχάνοντας υψηλές οικονομίες κλίμακας.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η χρήση 2004, αναμένεται να αποτελέσει έτος σταθμό για την Ικτίνος δεδομένου ότι τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα προ φόρων κέρδη εκτιμάται θα είναι τα υψηλότερα από την ημερομηνία ίδρυσης της.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα αποτελέσματα της Ικτίνος και στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2004 τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30/06/2004 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 8.812,07 χιλ. ευρώ από 6.212,43 χιλ. ευρώ στις 30/06/2003 παρουσιάζοντας μεταβολή της τάξεως του 42% ενώ τα προ φόρων κέρδη της Ικτίνος αυξήθηκαν κατά 49,3% και διαμορφώθηκαν σε 802,64 χιλ. ευρώ από 537,51 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Αντίστοιχη ήταν και η αύξηση των οικονομικών μεγεθών σε ενοποιημένο επίπεδο αφού ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 42% και 41% αντίστοιχα.

Στην σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων συνέβαλε και η επέκταση των δραστηριοτήτων στην ανάληψη μεγάλων έργων όχι μόνο για την προμήθεια αλλά και στην τοποθέτηση μαρμάρων και λοιπών διακοσμητικών πετρωμάτων.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εντός του α’ εξαμήνου 2004 η Ικτίνος αποπεράτωσε δύο μεγάλα έργα προβολής ύψους 2,5 εκατ.ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ανέλαβε την προμήθεια και την τοποθέτηση μαρμάρων και γρανιτών σε ένα μεγάλο τμήμα του Ξενοδοχείου Αστήρ Βουλιαγμένης με σπάνια πολύχρωμα εισαγόμενα μάρμαρα καθώς και την ανακαίνιση του Ξενοδοχείου Giorgio Residents, επί των οδών Χαλκοκονδύλη & Πατησίων, όπου και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς το μάρμαρο Golden Spider αποκλειστικής παραγωγής και διάθεσης της εταιρίας.

Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές ακολούθησαν ανοδική πορεία ενώ στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου αποτυπώθηκαν και τα οφέλη από την υλοποίηση του νέου μοντέλου ανάπτυξης των πωλήσεων που βασίζεται στην δημιουργία ειδικού κυκλώματος αποκλειστικής συνεργασίας με επαγγελματίες του κλάδου όσον αφορά την προμήθεια νέων προϊόντων (Quarella, ψηφιδωτά, glass stone κ.α).

Τέλος, όσον αφορά την πορεία του project της θυγατρικής Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική στην Κρήτη, κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και η ολοκλήρωση του οποίου θα διευρύνει σημαντικά τα μεγέθη του Ομίλου τα προσεχή έτη.

Βασικός στόχος της Ικτίνος παραμένει η διατήρηση και μεγέθυνση των πωλήσεων και της κερδοφορίας της και οι προοπτικές ανάπτυξης της είναι ιδιαίτερα θετικές ως αποτέλεσμα:

* Της οργανωμένης δομής της, της γνώσης του αντικειμένου των εργασιών της, της φήμης της στην αγορά και των καλών σχέσεών της με πελάτες και προμηθευτές.

* Της καθετοποίησής της στο κλάδο του μαρμάρου από την εξόρυξη, την κοπή και επεξεργασία έως την εμπορία.

* Της εξασφάλισης άριστης πρώτης ύλης από Λατομεία της θυγατρικής της Ικτίνος Λατομική (μονοπωλιακά μάρμαρα) καθώς και της εμπειρίας της στην έρευνα για την εξεύρεση νέων κοιτασμάτων μαρμάρων, από όπου προσδοκά σημαντική βελτίωση της ανάπτυξης της.

* Της μεγάλης ποικιλίας μαρμάρων και γρανιτών που εμπορεύεται καθώς και στην εισαγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων με μεγάλη απήχηση όπως Quarella, Glass Stone, ψηφιδωτά (αποκλειστικές αντιπροσωπεύσεις).

* Των αποκλειστικών συνεργασιών με λατομικές επιχειρήσεις του εξωτερικού:

* Της επέκτασης της στο τομέα των σύνθετων μαρμάρων γρανιτών και χαλαζιτών μέσω της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της Ιταλικής εταιρείας QUARELLA και της δημιουργίας δικτύου διάθεσης μέσω επιχειρήσεων μαρμάρου στην εσωτερική αγορά, αλλά και άλλων καινοτόμων υλικών όπως Glass Stone, Μωσαϊκά και ψηφιδωτά κ.α.

Τέλος, τονίστηκε ότι η στρατηγική ανάπτυξης βασίζεται στην δυναμική παρουσία της Ικτίνος σε όλα τα τμήματα της αγοράς μαρμάρων, γρανιτών και διακοσμητικών πετρωμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς, αλλά και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας με την εκμετάλλευση των λατομείων της ιδιοκτησίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v